Eléggé vegyes az új Thirty Seconds To Mars album fogadtatása

2018/04/18  ·   Lemezbemutató   ·  Simonyi Éva

A lemez április elején jelent meg az Interscope gondozásában, s azoknak, akiknek a rockosabb Mars jön be, nem annyira fekszik a könnyedebb, popos irányzat.

Eléggé vegyes az új Thirty Seconds To Mars album fogadtatása

A Los Angeles-i rockegyüttes már 1998 óta zenél együtt, és bár már átesett néhány tagcserén, a zenekar magja változatlan: Jared Leto énekes, Shannon Leto dobos és Tomo Milicevic gitáros alkotja a 30STM-t (bár Milicevic mostanában egy kis szünetet tart, nem látni koncerteken, és az együttes minden hivatalos platformjáról törölték a hármójukat ábrázoló képeket, és inkább a Leto-testvérpárról szólnak a posztok).

Fotó: Facebook

Albumaik zeneileg igen sokszínűekre sikerülnek, két egyforma stílusút nem találni köztük. A régebbi progresszív metálos- rockos hangzást a 2009-es This Is War album környékén váltották fel a kicsit poposabb irányzattal, majd elkészült a LLFD (Love, Lust, Faith and Dreams, 2013), amely megosztotta azokat, akik a kezdetekről rajongtak értük. A legújabb albumnak egyelőre nem túl jó a fogadtatása az igazán régi rajongók körében, ez valószínűleg annak tudható be, hogy nagyon sokan reménykedtek abban, hogy az együttes visszatér a rockosabb stílushoz.

Az együttes ötödik stúdióalbuma, mely az America címet kapta, április 8-án jött ki az Interscope gondozásában, és már több országban a listák élére tört. Az előkészületeivel már nagyon régóta pörgetik a rajongóikat, de az énekes, Jared Leto színészi munkái miatt kicsit lassabban haladtak az album felvételével, mint ahogyan tervezték. (Leto színészként már Oscar- és Golden Globe-díjat is kapott.)

Az énekes-színész a napokban egyre több posztot tesz fel Instagramjára, amelyekben nyomon követhetjük, hogy keresztül-kasul stoppolja magát Amerikán az új lemez promójaként. Legtöbbször persze a turnébusz veszi fel :)

Fotó: nme.com

Viszont olyan videót is láthattunk már, amelyben egy kávézó előtt énekel csupán egy maroknyi összeverődött embernek, viszont ezt annál profibban teszi: egy egész kórus kíséri őt!

Az albumról már több dalt “kiszivárogtattak” a megjelenést megelőző hónapokban, ezek közül a legismertebb a Walk On Water.

Az együttestől nem szokatlan a hazafias dalszöveg átszőve a hitre és kitartásra való buzdítással. Ezen dalokba igen sokszor helyeznek el himnusz-szerű kórusbetéteket, ezt a This Is War albumon fejlesztették tökélyre, nagyon sok dalt sikerült szinte induló-szerű magasságokba repíteni ezzel a zenei eszközzel. Ez most sem marad el, álljon itt példaként az előbb említett dal:

Az albumot bejelentkezés után meg tudjátok hallgatni Spotifyon.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek