Für Anikó az Örkény Színházban mutatja be új lemezét

2024/01/02  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Megjelent Für Anikó ritkaságszámba menő nagylemeze 10 különleges duettpartner, zenészek és színészkollégák közreműködésével, a 12 dalból álló, 'Für For Ten'.

Fotó: Daróczi Áron (SchrottPéter, Roy Ádám, Divo, HeinczBiga, FürAnikó, Petruska András, Gerendás Péter, Fekete György, Epres Attila

Ki ne ismerné Für Anikót és az ő jellegzetes orgánumát? Szinte nincs olyan nap, amikor ne hallanánk viszont a többek között Jászai Mari- és Érdemes Művész-díjjal elismert színésznőt egy-egy tévécsatornán valamelyik hollywoodi híresség hangját kölcsönözve; az Örkény István Színház – amelynek Anikó alapító tagja - darabjaiban vagy egy közismert, magyar filmprodukcióban. Jól lehet manapság főként prózai színműben játszik, de pályája kezdetén számos zenés darab főszerepe (Olivér, Kabaré, A Vörös malom, Macskák stb.) találta meg a Madách Színházban töltött évei alatt. A CD-hallgató közönségnek csak 2006-ban vált igazán világossá, hogy a színésznő vérében van az éneklés és a könnyűzene, amikor megjelent a 'Nőstény álom' című albuma a legendás Bereményi Géza dalszövegeivel és az egyik legsikeresebb, hazai dalszerző, Hrutka Róbert zenéjével. 2010-ben követte a második, a „Kitalált világ" című, amelyet az előadó ugyanezzel a szerzőpárossal jegyez.  2018-ban jelent meg a 'Magyar hangja vagyok', a Fekete György, Hrutka Róbert, Jamie Winchester, Borlai Gergő alkotta szerzőgárdával.

A szövegíró ezúttal Gerendás Péter gyakori társszerzője és a színművész-énekesnő korábbi alkotótársa, Fekete György, míg a zeneszerzők ezúttal is Hrutka Róbert és Jamie Winchester voltak. 

A korong kétféle szálon fut. Az egyik rész végig kíséri a párkapcsolat állomásait az első szerelmet követő randizós-mozizós időszaktól a teljes elhidegülésig, majd az igazi társ megtalálásáig. A szerzemények másik csoportja égető témákat feszegetnek: a média gépezetéről, az ökológiáról, a háborúról, az elvándorlásról és a multi-leveles világról hallgathatunk komoly-ironikus hangvételű gondolatokat.

"Úgy látszik, hogy a duettek korát élem, hiszen Mácsai Pállal közösen éneklünk Dés László „Így öten!" formációjában, nemrég például a Papp László Budapest Sportaréna szuperkoncertjén. Most pedig 10 férfival és 10 csodálatos művésszel közösen rögzítettünk 12 dalt. Boldogság számomra, hogy az összes, felkért partner első szóra beszállt. Nem titok, hogy a projekt oroszlánrészét a férjem, Fekete György egyengette, aki szövegíróként egyáltalán nem számít újoncnak. Mondhatjuk úgy is, hogy ez az album a harmadik közös gyerekünk" – nyilatkozta a színésznő.

 A Für For Ten dallisája:

1. Ködből száll: Für Anikó

2. Mi csak néztünk: Petruska Andrással

3. Árad a fény: Gerendás Péterrel

4. Bulvárné: Schrott Péterrel       

5. Pánikhangulat: Heincz Gáborral          

6. Paleobiovegán: Hrutka Róberttel     

7. Senkise lát: Epres Attilával   

8. Babaház: Nagy Ervinnel           

9. Víz és fák: DIVO-val

10. Világbazár: Kálloy Molnár Péterrel

11. Másfele utazó: Kohánszky Roy-jal        

12. Félve szólt: Für Anikó                 

A közönségnek élőben is lehetősége nyílik meghallgatni a felvételeket a tíz közreműködővel 2024. január 25-én az Örkény Színházban. A jegyeket csatoltuk!!!

 

Für Anikó, Jamie Winchester, Hrutka Róbert, duett, lemezbemutató, Örkény Színház

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek