Hét évig készült, októberben jelenik meg Kulka János lemeze – itt az első dal!

2022/09/21  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Nemrég Tövisházi Ambrus (Erik Sumo) adta hírül a Fb oldalán, hogy Pálmaszív címmel október 7-én jelenik meg Kulka János nagylemeze. Most megérkezett az első fecske az albumról.

 Hét évig készült, októberben jelenik meg Kulka János lemeze

Ahogy egy kommentben is olvasható, a Tövisházi-Tariska duó már az Amorf Ördögök idején is maradandót alkotott, feltehetően így lesz ez most is, de az igazi jelentősége az az albumnak az, hogy Kulka János újra ÉNEKEL!

A Recorder arról írt, hogy a színész nem először dolgozik a szerzőpárossal, még 2014-ben találkoztak egy film betétdalának feléneklése kapcsán. A lemez anyagán 2015-ben kezdett el dolgozni Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambrus, néhányat pedig már a közönség is hallhatott a színész 2016-os müpás koncertjén. Kulka János betegsége miatt a munka egy időre megállt, 2020 óta viszont újra dolgoztak az anyagon.

A lemezen vendégként szerepelni fog Falusi Mariann és Lang Györgyi is.

Tövisházi Ambrus arról is beszámolt, hogy a zenekar nevét a neten való könnyebb megtalálhatóság kedvéért lerövidítették, eztán Erik Sumo-nak hívják őket. De itt még nincs vége: idén megjelenik két új lemezük is. Az első szeptember 30-án érkezik és az a címe, hogy Words - Volume One a másik novemberben, annak pedig az, hogy Words - Volume Two. Lemezbemutató koncert szilveszterkor lesz az A38-on lesz, az olasz nyelvű számukat pedig épp a minap publikálták:

Ami pedig a Kuléka-albumot illeti: itt az első dal az albumról a „Sorskereső", mely az egyetlen közéleti témával foglalkozó szám a korongon. A dal egy korai verziója 2016 februárjában már elhangzott a Művészetek Palotája nagytermében. Majd pár hétre rá bekövetkezett a súlyos sztrók...

A most megjelent dal – akárcsak majd a további videók –  szakít a klipes hagyománnyal, egyik etűdben sincs szájszinkron. A színész arcjátékéval, szemével, mozdulataival és erős jelenlétével meséli el a dal történetét.  

„A „Sorskereső"-t  2015-ben írtuk, az első migrációs krízis idején. Akkoriban a Zenészek a menekültekért nevű csoporthoz csatlakoztam. Egy héten át segédkeztem egy raktárban, ahova folyamatosan érkeztek külföldről a segélyszállítmányok. Olyan érzésünk volt nekünk, ott pakolászóknak, hogy nagymértékben a mi tempónkon múlik, a 10 fokos őszi esőben, a röszkei réten ragadt szerencsétlen emberek éjszakája. Ekkortájt volt a Keleti pályaudvaron a vonatforgalom leállása, a gyalogosok vándorlása az autópályán, a furgonok raktereiben bekövetkezett, fulladásos tragédiák. Sok gyermek is volt az útra keltek között, innen ered a gyerekdal jellegű formanyelv, mintha az ő szemszögükből látnánk a borzalmakat. A történelem úgy hozta, hogy az orosz-ukrán háború ismét aktuálissá tette az egészet. Videoetűdünkben János egy katonai terepasztalt szemlél" – osztotta meg gondolatait a szövegíró, Tariska Szabolcs.

 „A korábban említett, Müpás koncert előtt a felvételekkel egy zongorakísérettel felvett, rossz minőségű, próbatermi demóig jutottunk el. Egy külföldi hangmérnök segítségével Ambrus lefejtette az éneksávot a zongoráról, így a végleges verzióban meg tudtuk tartani a refrén énekfelvételét. A verzéket az utóbbi egy évben énekelte újra János" – tette hozzá.

Íme:

Kulka János, Tövisházi Ambrus, Tariska Szabolcs, Erik Sumo

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek