JaMese – jubileumos lemezbemutató a MáraiKultban

2023/01/30  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A JaMese zenekar fennállásnak 10. évében jelenik meg a negyedik albuma, "Odaát, Idebent" címmel. Lemezbemutató koncertjük 2023. február 23-án lesz a Krisztina téren található Márai Sándor Művelődési Házban.

Fotó: JaMese/FB

A zenekarnév mögött Molnár Emese énekes-dalszerző áll. Legutóbb 2019 karácsonyán jelent meg albumuk a Szabó T. Anna verseire írt 24 dalból álló Zenés Adventi Kalendárium, amely több hétig szerepelt a Mahasz eladási listáján, az ünnepek előtt pedig az előkelő 7. helyig jutott. A lemezen többek között olyan nevek szerepelnek, mint Palya Bea, Ferenczi György és a Dalinda énekegyüttes.

 Az Odaát, Idebent albumon a saját dalszövegek mellett két költő verse kapott helyet a lemezen: énekloopokból épül fel Szabó T. Anna Keretek című verse: kérdések a saját magunknak épített szabályrendszerekről és az azoktól való megszabadulás lehetőségéről. Kibelégzés című szerzeményen Kemény Gabriellával közösen dolgoztak – az Instagramon ismertté vált fiatal költő sorai az élet körforgására és a soha meg nem álló, zakatoló öröklétről mesélnek.

A lemezről az énekesnő így vall:

„Ezek a dalok a veszteségeim ajándékai. A Szabó T. Annával az adventi lemezre közösen írt Fénykör megjelenése után rengetegen osztották meg velem a gyászukat és a veszteség történeteiket. Ezek a történetek engem is gyógyítottak, ugyanúgy, ahogy mi gyógyítottuk Annával a dal hallgatóit. Zenével kapcsolódni egymáshoz elemi szükséglet, nekem pedig kiskorom óta a másik kommunikációs nyelvem az énekhangom. Az emberi hang olyan érzelmeket ébreszthet fel egy másik emberben, amit már régen eltemetett magában. Remélem, hogy hallgatva ezeket a dalokat az emberek tovább gondolkodnak, emlékeznek, szeretnek és kinyitnak magukban kis érzelmi csapokat.”

 

A zenekar:

Molnár Emese – ének

Udvarhelyi Gábor – gitár

Éder Ferenc ‘Lá’ – basszusgitár

Badics Márk – dob

 

JaMese, MáraiKult

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek