Megjelent Bródy János tavalyi arénakoncertjének felvétele

2023/05/02  ·   Lemezbemutató   ·  Lenti Barnabás

A2022-es arénakoncert felvétele nem csak egy minőségi „kordokumentum”, de tökéletesen visszaadja a koncert hangulatát is.

Megjelent Bródy János tavalyi arénakoncertjének felvétele

Bródy János nagyobb koncertjei sok esetben megjelennek valamilyen formában, a tavalyi arénakoncert azonban a zenész szerint is annyira jól sikerült, hogy kordokumentumként is szolgálhat az utókor számára. A CD, DVD és először Blu-Ray formában is megjelenő kiadvány (Grund Records) a koncert teljes anyagát tartalmazza, méghozzá kiváló minőségben. Egyik hordozóra sem készültek extrák, minden tárhely a minőség szolgálatába lett állítva. De pl mindegyik kiadványban fellelhető egy füzet a dallistával, némi szöveggel és számos fényképpel.

A koncerten egyébként Bródy legnagyobb slágerei és az utóbbi évek dalai mellett bemutatásra kerültek a „Gáz van, babám” című lemez dalai is. Bródy a koncerten ki is emelte, a lemez még akkor készült amikor volt gáz, most pedig az a gáz, hogy nincs gáz. Ha lenne gáz nem lenne gáz. Ebben az elsőre humoros mondat valójában szinte az egész jelenlegi helyzetet lefedi.

Néhány dal hangzására kifejezetten kíváncsi voltam – én speciel jobban szeretem a koncertfelvételeket mint az eredeti lemezt –, mert az Aréna lelátóján ülve a hangosítás tökéletes volt: a most megjelent kiadványok tökéletesen visszaadják például a Tábori fénykép, a Birkaország, a Kockázatok és mellhatások vagy a Miért hagytuk, hogy így legyen hangzását.

Bár úgy tűnik, hogy Bródy a Mariana-árok című dalával letette a lantot (reméljük, hogy csak ideiglenesen) és úgy érzi, hogy háborúban hallgatnak a múzsák, a Hard Rock Hotelben tartott dedikáláson úgy éreztem mondanom kell neki, hogy őszintén remélem hogy nem örökre..

Csak annyit válaszolt: „Hát...”

"Szerintem a csúcson kell abbahagyni, és most úgy érzem, nagyon eljutottam a csúcsra, ideje abbahagynom – mondja Bródy, de hozzáteszi, hogy nem tervezi a nyugdíjba vonulást. 77 évesen viszont már minden nagyobb koncertre úgy készül, hogy akár az utolsó is lehet, mert a következőre már nem lesz ereje. Feltételezései szerint ez ez bekövetkezhet, de most még nem érzi így." 24.hu

"Amit Leventével együtt létrehoztunk, az ma már a magyar nemzeti kultúra öröksége, és csak remélni tudom, hogy maradandó műveket alkottunk és az eljövendő nemzedékek is megemlékeznek majd rólunk. Ezt az érzést erősíti a Magyar Zene Házában nemrégiben megnyílt kiállítás arról a korszakról, amiben felnőttünk, és ahol magamat már mint muzeális minősítésű rockzenészt szemlélhetem a mindig újra értelmezett történelmünk görbe tükrében. Még az is lehet, hogy az a rólam szóló zenés DVD-portréfilm, ami Vallomások címmel került forgalomba, a koncertfelvételekkel együtt egyszer majd segédanyag lesz a magyar populáris zenei kultúra tündöklését és hanyatlását ismertető akadémiai székfoglalón"nyilatkozta az RTL Klubnak.

A következő dedikálás:

S akkor a Zene Házában életre kelt a poptörténeti tabló

Bródy János, Arána, koncertfelvétel

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek