Megjelent Hands Like Houses új albuma

2018/10/15  ·   Lemezbemutató   ·  Simonyi Éva

Az idén 10. születésnapját ünneplő ausztrál banda október 12-én kiadta legújabb, sorban a negyedik stúdióalbumát Anon címmel.

Fotó: Hands Like Houses/FB

Az együttes megmaradt a post-hardcore, néhol egészen popos rock gyökereknél, azonban az új album dalaiba vegyítettek néhol egy kis R&B hangzást is. Az énekes szerint ezzel is próbálják jelezni: nem szeretnének olyanok lenni, akiket beletesz a világ egy elvárásokkal teli skatulyába.

A Kerrang magazinnak készített interjú során a frontember, Trenton Todd Woodley mesélt arról is, mennyire örömteli volt az album munkálatainak folyamata, és hogy miért lett végül az eddig megszokottól kicsit poposabb a lemez hangzásvilága.

“Ez a legszórakoztatóbb lemez, amit eddig csináltunk. Erőfeszítéseket tettünk annak irányába, hogy leválasszuk magunkról a saját magunkkal szemben felállított elvárásainkat arról, hogy mik vagyunk, és hogy mik tudnánk lenni”  – árulta el egy interjúban Trenton Woodley.

Arra a kérdésre, hogy mit üzen azoknak, akik kritizálják az új dalokat, és akik jobban örültek volna, ha szigorúan megmaradnak régi stílusuknál, ezt felelte:

“Azt üzenem nekik, hogy félreismertek minket, és beletettek egy olyan dobozba, amibe nem való ez a zenekar. Az emberek 99%-ának tetszenek a dalaink, de a maradék 1% mindig hangosabban fog lázadozni ellene. Nagyon örülök, hogy az emberek szeretik a régebbi számainkat, hiszen a mai napig rendkívül büszkék vagyunk arra, amit eddig alkottunk, de úgy érzem, azok az emberek, akik a régi hangzást hiányolják, bekorlátozzák saját magukat, és elveszik maguktól az új zenék okozta élményt azzal, hogy szigorú határokat állítanak magukban arról, hogy ők tulajdonképpen mit is élveznek. A mi célunk mindig is az volt, hogy jó zenét írjunk, műfajtól függetlenül. Akiknek nem tetszik az új lemez, azoknak azt ajánlom, hogy hallgassák meg még párszor, meg fognak lepődni, hogy mennyire meg lehet kedvelni. Amit az emberek az előző albumok során megszerettek bennünk, az megvan a mostani dalokban is, ugyanaz a csontváz, csak új bőrbe öltöztetve.”

A lemez 10 dalt tartalmaz:

1. Kingdom Come
2. Monster
3. Sick
4. Overthinking
5. Through Glass
6. Half-hearted
7. No Man’s Land
8. Black
9. Tilt
10. Bad Dream,

és itt tudjátok meghallgatni.

Az együttes már járt egyszer hazánkban, 2014-ben az A38-on játszottak a Bury Tomorrow előtt. Napra pontosan 4 évvel később, szintén november 3-án játszanak majd Budapesten a magyar rajongóknak, a BT helyett azonban az Our Last Night-tal turnézva érkeznek hozzánk, és a Dürer Kertben zenélnek majd.

 

 

 

 

Hands Like Houses, Anon, új lemez, koncert, Dürer kert, Our Last Night

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek