Négy év szünet után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

2023/03/30  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Minimyst egy új EP-t ígért idén tavaszra és be is tartják a szavukat: a Karton Monakó már teljes egészében meghallgatható, a zenekar pedig újra színpadra is áll április 14-én, a Dürer Kertben mutatja be új anyagát – és dobosát – a közönségnek.

4 év után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

Az újraindult Minimyst a korábban megszokottakhoz képest eltérő hangzást képvisel, az EP, a magyar nyelv által is kirajzolt egy karakteres megszólalást, ami fémjelzi jelenleg a zenekart.

„Az új Minimyst sajátossága egyre inkább az, hogy a szerelmi viszonyokat keveri a társadalmi viszonyokkal (...) Sokszor nem látjuk magunkat egy kapcsolatban reálisan, nem tudjuk mitől vagyunk boldogtalanok, mitől leszünk boldogok, ugyanígy nem látjuk magunkat, helyzetünket, a lehetőségeinket egy társadalomban. Nem tudjuk, hogy mi az, amire befolyásunk van és mikor tudunk változtatni az életünkön, a környezetünkön. Nem foglalkozunk politikával, ez csak a látszat, mi a "techno-populistákra" figyelünk, legyenek azok politikusok, a gazdasági elit szereplői, a kultúra “környezetszennyezői", akik a médiákon keresztül befolyásolnak minket, elszívják a lelki erőnket, ellentéteket szítanak az emberek között és veszik el napról napra, apró léptekben a szabadságunkat” – meséli a dalszövegekről Mészáros István, a zenekar énekese.

A friss trekk pedig vizuálisan is erős támaszt kapott ehhez az üzenethez.

„A lemez borítóját Baritz Zsolt barátunk készítette, a képen egy lebegő kartondobozban berendezett “jóvilág” látható, mely az űrben lebeg. Karton Monakóban mindenki többet “vetít" magáról, mint ami valójában. Ez a korszellem jelenleg és Magyarországon ennek különösen nagy hagyománya van” –  tette hozzá a frontember.

Aki szeretné hallani a Karton Monakó EP dalait élőben is, az látogasson el az áprilisi, düreres lemezbemutatóra, ahol a zenekarhoz januárban csatlakozott Garami Gábor dobos is debütál. Az elkövetkező hónapokban a zenekar a kislemezen túl is további újdonságokat ígér, új dalok, valamint egy videóklip is várható.

Minimyst

 

 

Szólj hozzá!


Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a Telekom a Volt helyett

Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a...

A Telekomosok Fesztiválja elnevezésű, az ország különböző pontjain, június 1. és augusztus 20. között hetente megrendezett programokra az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

Öt év után visszatér a The Cult Magyarországra!

A hazai közönség is testközelből megismerheti a The Cult új albumát júniusban, a Budapest Parkban.

Ma nyitják a nyarat a szelíd motorosok Alsóörsön

A hamvaiból főnixként feltámadó egykori Harley Davidson Fesztivál ma Open Road Weekend néven nyitja meg a kapuit. A klasszikus zenés-motoros buliból pedig nem maradhat ki a látványosság számba menő vidám balatoni felvonulás sem.

Csillagfényes koncertek a kastélyparkban

A keszthelyi Festetics-kastély barokk kertje július végén a nappali séták mellett két estén át különleges csillagfény-koncerttel kedveskedik az élőzene és a romantikus helyszínek kedvelőinek.
Új koncertek