Mamma Mia!

Pacekos Banda: megjelent a dányi tinilányok első albuma

2021/10/06  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Megjelent a Pacekos Banda első lemeze: 10 fiatal roma lány és 10 zenész együttműködéséből, valamint az elektronika adta lehetőségekből EP született!

Fotó: Lukácsi Liza

Az AZVLM csapata tavaly ősztől kezdett ellátogatni a Bagázs Egyesület dányi telephelyére, hogy a Digitális Művészetek az Oktatásban projekt keretei között létrehozzanak egy zenei albumot a romatelepen élő gyerekek részvételével.

Így jött létre a Pacekos Banda csapata, s a tavasszal debütált, Égi Dalunk című teaser után, megjelent a Szép kincsem, boldog a szerelem című album, mely dányi tinédzser lányok és hivatásos zenészek együttműködéséből született. Az album mindenki számára meghallgatható.

A lemezen 5 szám szerepel. A szövegek és a dallamok nagy része a dányi lányokkal közösen készültek és ismert zenészekkel közösen dolgozzák fel. Zenél az albumon többek között Farkas Kriszti (Muzsik és Volkova), Antonia Vai, Lee Oliver (ÉK), Zahár Fanni (ParnoGraszt), Szabó Sipos Ágoston (Freakin' Disco), Konsiczky Dávid (csaknekedkislány), Palágyi Máté és Fehér Gábor (Bohemian Betyars).

A teljes albumot 12 foglalkozás során, a dányi lányok és az AZVLM csapata közösen készítette. Makay Anna, Mohácsi Luca és Jezerszky Viktória, az AZVLM alapítói, olykor Lukácsi Liza fotós-videóssal kiegészülve heti szinten jártak le a dányi romatelepre, amikor csak a vírus körülmények megengedték. Sajnos a korlátozások miatt az album megjelenésre több, mint fél évet várni kellett az eredetileg tervezetthez képest.

A Pacekos Banda tagjainak anonimitása nagyon fontos volt a Bagázs és elsősorban a lányok szülei részéről, akik igyekeznek óvni a gyerekeket. Az AZVLM tagjai ugyanakkor szerették volna, ha valamilyen formában megjelennek a lányok, így Mohácsi Luca, a csapat grafikusa egy olyan borítot tervezett a lemeznek, melyen a lányok sziluettjei láthatók. Ők pontosan tudják, melyikőjük kicsoda és így mégjobban a sajátjuknak érezhetik az egészet.

 

A Bagázs október 15-én tartja 10. születésnapi rendezvényét a frissen nyílt Turbina Kulturális Központ egész épületében. A Bagázs által szervezett koncertek (lesz Bohemian Betyars és Romengo) és workshopok mellett, az AZVLM is vezényel két programot, az egyik a Szép kincsem, boldog a szerelem album közös meghallgatásán alapuló interaktív zenei játékokok és viszonylag kötetlen kerekasztal beszélgetés, a másik pedig a Digitális Táncház szoftver tesztelése. 

Az albumot a későbbiekben a Bagázs Egyesület rendelkezésére bocsátják, akik tetszőlegesen használhatják a számokat adománygyűjtésre vagy egyéb promóciós tevékenységekre. 

 

Pacekos Banda

 

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek