Rajtunk már csak a sámánok segíthetnek?

2020/10/26  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Új lemezzel jelentkezett a Shaman post-folk zenekar, a Guruzsmás. Nyáron az ismert kedvezőtlen körülmények miatt a zenekar felfüggesztette tevékenységét, most azonban kicsit átalakulva és kibővülve, tervekkel és ötletekkel felvértezve újra munkához látnak.

Rajtunk már csak a sámánok segíthetnek?
A 2014-ben alakult Guruzsmás első EP-je, az "Üst a gríz felett" 2016-ban jelent meg a finn Inverse Recordsnál. A 2018-as, beszédes című "Akik mindig elkésnek" album után idén tavasszal jött ki a zenekar harmadik lemeze, a "Mondogatásra való".
A Guruzsmás valami olyasmi, mintha a zenekar Bartók Béla nyomdokain haladva bekerülne a Simpson család egyik Csángóföldön vagy a Dunántúlon játszódó epizódjába, minden zeneelméleti tudását elveszítve, az ösztöneire hagyatkozva zenélne tovább. Az ősi végtelenség érzés kísérleti leképeződése ez, egy olyan góbé keresztmetszetében, akiben egy filozófus veszett el... Háromféle dolgot játszanak: dalokat, zeneműveket és történeteket. Zenéjük a progresszív rock eszéből, a punk kísérletező hajlamából és legfőképpen a népzene őserejéből táplálkozik, olyan nagyszerű zenekarok mentén, mint a Magura, a Barbaro, a VHK és társaik. Szövegeiket magyar költők és írók (Sinka István, Radnóti Miklós, Szabó Dezső, Karinthy Frigyes) verseiből merítik.
(Azt csak zárójelben tesszük hozzá, hogy a zenekar énekese a jelenlegi kedvenc óbudai punkbandánk frontembere, Ambrózy György. Mielőtt kitört volna a karantén, az ő koncertjük volt az utolsó, amin még részt vehettünk. Döbbenet!!! )
Guruzsmás, Shaman post-folk, Mondogatásra való, Döbbenet

 

 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek