S akkor Paul McCartney egy erdei kunyhóban tök egyedül kifaragta az új lemezét

2020/10/23  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu, MTI

Nem is így volt, csak elolvastunk pár szalagcímet, amelyek ugyanezt a hírt harangozták be, és ez az érzésünk támadt tőlük.. A tök egyedül persze igaz, de ezt kiemelni egy 60 éve pályán lévő szupersztár esetében csaknem tiszteletlenség.

Fotó: Paul McCartney/FB

"Év elején voltam egy kis szabadságon, aztán elvonultam vidéki farmomra, és ott ért a karantén Mary lányommal és a családjával, négy unokámmal. Nagyon kellemes volt, napközben a házi stúdióban dolgozgattam a dalokon, aztán este kijöttem és ott volt a család" – mesélte Macca.

Mondjuk, hogy minek kell háromszor megírni ugyanazt a témát, csak ő tudja: a leendő lemezhez a kezdő lökést egy korábban meg nem jelent, még a kilencvenes évek elején  készült dal, a When Winter Comes hozta, amit szórakozásból kezdett el játszani. Ez inspirálta egy új dal, a Long Tailed Winter Bird megírására, míg az újraírt When Winter Comes lett az új anyag zárása.

Szóval, most már tudjátok: jön a tél – háromszor aláhúzva :) Egyébként van egy Winter Rose című dala, hogy az unásig játszott Wonderful Christmastime-ról ne is beszéljünk. Bátran kijelenthetjük, hogy Sir Paul szereti az évszakot :)

Ami a karantént illeti és azt, ami most körülöttünk van, arról így beszélt egy interjúban:

"Szüleim túlélték Liverpool bombázását a második világháborúban. Körülöttük nagyon sokan meghaltak, de valamiféle hihetetlen energiával sikerült túllépniük a nehézségeken. Így hát jó arra gondolni, hogy ha ők megcsinálták, én is képes vagyok rá".

Egyébként SK albumot sem először készített, már csak papíron létezett a Beatles, amikor 1970-ben, 27 évesen megjelentette első szólólemezét, amelynek egyszerűen a McCartney címet adta.

"Minden hangszeren én játszottam: a basszusgitáron, a gitáron, saját erősítőmön, és az EMI négysávos mobil felvevőjét használtam, ugyanazt, amelyet a Beatlesszel használtunk. Csak bedugtam hátul a mikrofont és kész".

Mint most ötven év távlatából McCartney felidézi, a megjelenésekor sokak által vacaknak minősített anyagról ma már sokkal jobb véleménnyel vannak az emberek... Míg a McCartney című LP a Beatles, a tíz évvel későbbi, nagyon kísérletezős, elektronikus hangzású McCartney II a köztes időben működött zenekara, a Wings kimúlásának árnyékában született. A McCartney III legtöbb dala vadonatúj, a karantén bezártságában született. Feltehetően a saját neve akkor a márka, hogy nem érdemes más címeket adni az albumoknak.

De bármekkora is a hírneve, a legendája és a nimbusza, ő is ugyanolyan zenész, mint a többiek:  immáron 78 éves, és többször is eszébe jutott az elmúlt hónapokban, hogy talán soha többet nem léphet már közönség elé...

"Tavaly júliusban a Los Angeles-i Dodger stadionban volt az utolsó koncertem, ráadásul nem is sikerült valami jól. Nagyszerű lenne újra színpadra lépni egy zenekarral".

Drukkolunk. Talán ennek még jobban is, mint az új album sikerének.

 

 

Paul McCartney, karantén, új album

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek