SISTAHOOD: megjelent Sisi első nagylemeze

2023/11/25  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A rapkarakter az általa kedvelt műfajok egyvelegét kínálja a debütáló albumán, és reméli, hogy szimpatizál majd vele mindenki, aki szereti a régi sulit, vagy aki visszasírja a drum 'n' bass és dubstep aranykorát. 'SISTAHOOD' ALBUMPREMIER! Lemezbemutató koncert az Akvárium Klubban, december 8-án!

 Fotó: Generál Kristóf

"Ez a cím onnan jött, hogy sok ember hív úgy, hogy „Sister", meg hogy „Sis", emellett pedig egy kicsit abból a reménytelen közegből jöttem, amit az amerikai szleng csak úgy hív, hogy „hood". Így habár angolul a „sistahood" a nők egymás iránt érzett szimpátiáját is jelentheti, ez a lemez már csak azért sem szólhat erről, mert egy csapat sráccal dolgoztam együtt rajta. Az egész albumfolyamat és a fiúkkal való közös munka számomra az unokabátyáimmal töltött gyerekkoromat és a jelenlegi karakteremet alakító múltamat idézte fel, így jött tehát a 'SISTAHOOD' megnevezés. Én vagyok a Sister és this is my Hood" – mesélte Sisi, akit aligha kell bemutatni részletesen, hiszen tőle hangos a média, a rádió, a klubok és a nyári fesztiválok, hubok hangszórói immáron több mint 2 éve, „Yalla" című oltári nagy ősrobbanása óta.

 

 

Sisi idén adta ki első EP-jét, a 'SISTEMATIIK'-ot – rajta a Lil Frakkal közös 'TSINGLING'-gel, ám elmondása szerint az új album most egy jóval nagyobb volumenű projekt, lényegesen több, azaz 9 darab és kicsivel másabb zenével, eltérő szövegekkel, egy-egy komolyabb hangvételű témával is. Sőt a zenei alapok is eltérnek az eddigiektől. A featek között olvasható Krúbi, Jaber, Leggo, a nigériai, Skeeny Boy és az elengedhetetlen producer és zeneszerző, WaTa neve is.

„Egészen megterhelő volt az egész folyamat, de nagyon-nagyon megérte. Persze még friss az az élmény is, amikor közeledtünk a határidőhöz, és érzékeltem, hogy még mindig mennyi dolog volt hátra, elkezdett egyre szűkülni az idő, és szorulni a hurok, hogy: „húha, kicsit (nagyon) sietni kéne, mert a having funból nem lesz semmi"! Most viszont, hogy már kész van, életemben először érzem azt, hogy egy tényleg nagy ügyön dolgoztam, és saját magamnak. Szinte eufóriát okozott a záró stúdióesténk WaTával! Miután „megszereltük" a legutolsó számokat és hazaértem, leültem, és csak vigyorogni tudtam. És csak vigyorogtam, és csak vigyorogtam, így is aludtam el. Biztos, hogy úgy fogok visszagondolni – sőt már most is úgy emlékszem vissza! - ahogyan az első pár alkalommal voltunk a stúdióban. Az a magától értetődő, organikus, örömteli alkotás és építkezés. Csodálatos élmény."

Legalább ekkora élmény vár mindenkire, aki ellátogat Sisi ghetto party nevezetű lemezbemutatójára, amelyet elmondása szerint úgy kell elképzelni, mint egy gigászi házibulit, amelynek véletlenül mindig Sisi a házigazdája.

 

Sisi, hiphop, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek