Menopauza 1170x180

Te jó ég, új nagylemezzel jelentkezett az idén 30 éves Junkies

2024/05/22  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A 14 tételes Vészharang címet kapott album vinyl formátumban is elérhető, a korábbi korongokról megszokott eklektikus stílusban fogant, ám ezúttal kicsit komorabb a hangvétele...

Fotó: Junkiesd/FB

"Az összes szöveg picit vészjósló, van, ami viccesen, van, ami meg tényleg komoly módon. De ezeket soha nem tervezzük meg előre, hogy miről kéne dalt írni. Egyszerűen az egész helyzet, ami a világban van most, elég baljós" – mondta Barbaró Attila.

"Ennyire önálló lemezünk szerintem nem is volt még, már abban az értelemben, hogy aki az adott dalt hozta, nagyjából egyedül is írta meg. Közösen mindenhol csak apróbb változtatások voltak maximum. Hogy ez később milyen irányba húz majd el minket, még nem tudom, de korábban sokkal inkább a közös munka volt jellemző" – tette hozzá Szekeres András.

"Az utóbbi lemezeknél inkább a Barbaró-Szekeres páros hozta a dalok javarészét, változó arányban. A Junkies mindig is egy több műfajt magába ölelő zenekar volt, ahol a metalos, rockos, de akusztikus dalok is megfértek egymás mellett. Én nagyon szeretem ezt a megközelítést, emiatt nekem is könnyebb volt rákapcsolódni, az ötleteimet nem kellett egy túl merev falú dobozba beleerőltetni. Nyitottak rájuk, és én is szem előtt tartom, hogy mi az, amit külső fül Junkiesnak hall még, és ami az eddigi örökséghez tud csatlakozni" – mondta a dalok születéséről Gravel Shores.

A megjelenéshez időzítve egy új szöveges videóval is jelentkeztek:

A Vészharang CD egy 32 oldalas - exkluzív interjúkat (Junkies, Aurora, Exodikon, Rock 'n' Roll Monkey, Salvus, This Calling), két posztert, és egy Dalról dalra című személyes ajánlót tartalmazó – tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg. A kiadvány mellé - ajándék korongként - a Rock 'n' Roll Monkey bemutatkozó lemeze is bekerült.

A legénység a Vészharang lemezen

Szekeres András - ének
Barbaró Attila - basszusgitár, vokál
Gravel Shores - gitár, vokál
Keresztes Viktor - dobok

Közreműködött:
Kosovics István és Kirsch András - vokálű

Az albumról szöveges videóként korábban már bemutatott dalok:
Görgetős
Királyi többes
Parahold

A zenekar (30) és frontembere (50) közös szülinapi bulijára június 15-én kerül sor a Barba Negrában, ahol a Vigi vezette győri punk-legenda Aurora, valamint a drink & roll-t toló - egy Junkies-alapítót is felsorakoztató - Rock 'n' Roll Monkey lesz a partnerük.

 

Junkies, Vészharang

 

 

Szólj hozzá!


Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift – pontosabban a koncertek közönsége

Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift –...

Próbáljuk felvidítani azokat egy hírrel, akik még szomorkodnak a tegnapi skót kockás, nagy zakó miatt: mérhető földmozgást idéztek elő Taylor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.

Elmarad az augusztusi Margó Fesztivál

A szervezők a közösségi médián keresztül értesítették a közönséget, hogy a Margó történetében először le kell mondaniuk egy fesztivált, így a zalai Margófeszt (2024. augusztus 15-17.) elmarad.
Új koncertek