Menopauza 1170x180

Te jó ég, új nagylemezzel jelentkezett az idén 30 éves Junkies

2024/05/22  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A 14 tételes Vészharang címet kapott album vinyl formátumban is elérhető, a korábbi korongokról megszokott eklektikus stílusban fogant, ám ezúttal kicsit komorabb a hangvétele...

Fotó: Junkiesd/FB

"Az összes szöveg picit vészjósló, van, ami viccesen, van, ami meg tényleg komoly módon. De ezeket soha nem tervezzük meg előre, hogy miről kéne dalt írni. Egyszerűen az egész helyzet, ami a világban van most, elég baljós" – mondta Barbaró Attila.

"Ennyire önálló lemezünk szerintem nem is volt még, már abban az értelemben, hogy aki az adott dalt hozta, nagyjából egyedül is írta meg. Közösen mindenhol csak apróbb változtatások voltak maximum. Hogy ez később milyen irányba húz majd el minket, még nem tudom, de korábban sokkal inkább a közös munka volt jellemző" – tette hozzá Szekeres András.

"Az utóbbi lemezeknél inkább a Barbaró-Szekeres páros hozta a dalok javarészét, változó arányban. A Junkies mindig is egy több műfajt magába ölelő zenekar volt, ahol a metalos, rockos, de akusztikus dalok is megfértek egymás mellett. Én nagyon szeretem ezt a megközelítést, emiatt nekem is könnyebb volt rákapcsolódni, az ötleteimet nem kellett egy túl merev falú dobozba beleerőltetni. Nyitottak rájuk, és én is szem előtt tartom, hogy mi az, amit külső fül Junkiesnak hall még, és ami az eddigi örökséghez tud csatlakozni" – mondta a dalok születéséről Gravel Shores.

A megjelenéshez időzítve egy új szöveges videóval is jelentkeztek:

A Vészharang CD egy 32 oldalas - exkluzív interjúkat (Junkies, Aurora, Exodikon, Rock 'n' Roll Monkey, Salvus, This Calling), két posztert, és egy Dalról dalra című személyes ajánlót tartalmazó – tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg. A kiadvány mellé - ajándék korongként - a Rock 'n' Roll Monkey bemutatkozó lemeze is bekerült.

A legénység a Vészharang lemezen

Szekeres András - ének
Barbaró Attila - basszusgitár, vokál
Gravel Shores - gitár, vokál
Keresztes Viktor - dobok

Közreműködött:
Kosovics István és Kirsch András - vokálű

Az albumról szöveges videóként korábban már bemutatott dalok:
Görgetős
Királyi többes
Parahold

A zenekar (30) és frontembere (50) közös szülinapi bulijára június 15-én kerül sor a Barba Negrában, ahol a Vigi vezette győri punk-legenda Aurora, valamint a drink & roll-t toló - egy Junkies-alapítót is felsorakoztató - Rock 'n' Roll Monkey lesz a partnerük.

 

Junkies, Vészharang

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek