Tibinek három barátja van – ebből ketten bölények, akik rappelnek

2022/02/13  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Kincskera címen kislemezzel egészült ki A nyolcas sáv, a Soharóza és a Jónás Vera Experiment közös meselemeze.

Tibinek három barátja van – ebből ketten bölények

Az album Tibi, egy hatodikos fiú hétköznapjain futott végig, a most megjelent három szám pedig a Kincskereső kisködmön – sokak traumatikus gyerekkori olvasmányélményének – rendhagyó átdolgozása.

Tibi éli a hatodikosok hétköznapi életét. Iskolába jár, aztán úszóedzésre, amit nem szeret, mert sötétben kell úsznia, meg délutánonként figyeli a menő fiatalokat, akik a pingpongasztaloknál szotyiznak. Három barátja van, ebből ketten bölények (Olga és MC Senki), és csak a fejében léteznek, viszont mindketten remekül rappelnek. A nyolcas sávról már ismerősen csengő alaphelyzetből most a bölények rap tudása kerül fókuszba a Kincskera keretében, hogy egy nehéz kötelező olvasmányon segítsék át a főhős Tibit.

„A Kincskera egy Móra Ferenc cover trilógia, ami az alkotók (egy részének) közös edukációs traumájának feldolgozására tesz kísérletet. A nyolcas sáv megalkotásának folyamata közben merült fel, kiben milyen irodalmi sebeket ejtett a Kincskereső kisködmön kötelező jellegű elolvasása, majd kikérdezése egy túl korai életkorban, ez hogy nyomta rá a bélyegét a későbbi irodalomórák kötelező olvasmányaira, vagy az elszenvedők irodalomfogyasztására általában. Tibink szerencséje, hogy két legjobb bölénybarátja, Olga és MC Senki lazábbra veszi és utcanyelven közli Móra mondandóját. Így talán egy árnyalattal könnyebben bemegy az üzenet hősünk fejébe, de persze elrappelni sem uccsó móka…” - mesélte a kislemezről Bogdán Tamás, szövegíró.

Kincskera, Soharóza, Jónás Vera Experiment

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek