Mamma Mia!

Úgy érzem, hogy egyre távolodom a mainstream zenei dolgoktól – szerzői lemezzel rukkolt elő Nagy Ádám

2022/11/23  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Szerzői lemezzel jelentkezik Nagy Ádám gitáros – az album dalait pedig ismert és kiváló zenészek társaságában mutatja be december 29-én a Magyar Zene Házában. A legismertebb Roy és Ádám és Wörk Projekt művek mellett más zenészeknek, többek közt Deák Bill Gyulának, Kontor Tamásnak, Fekete Jenőnek és Kamarás Ivánnak írt dalai is megszólalnak teljesen új színezetben.

Ismert zenészeket hívott szerzői lemezéhez Nagy Ádám

Az akusztikus szerzői lemez alapja az Ádám Elméi (amit a Google előszeretettel javít ádám almáira :) ) nevű ‘zsiványjazz’ formáció két fiatal jazz muzsikus titánnal, Fábry Adonisz dobossal és Siklai István basszusgitáros, nagybőgőssel készült, továbbá rengeteg vendégművésszel.

"Az utóbbi időben felerősödött bennem az akusztikus kamarazenélés iránti vágy. Én a valóságot nem olyan ideálisnak élem meg, mint általában a pop dalok és azok mai megszólalásai, ezért miért ne reagálhatnék a valóságra másképp. Úgy érzem, hogy egyre távolodom a mainstream zenei dolgoktól. Ha csak simán szórakoztatni akarnék, az nem vinne előrébb semmit" – magyarázta a zenész a szerzői lemez születésének miértjét.

"Egyre jobban szeretem ezt a jazzes, letisztult megszólalást, sok improvizációval, dinamikával, szabadsággal és mivel a dalok nagy részét akusztikus gitáron írtam, nem nehéz átdolgozni ezeket a dalokat. A koncepció, hogy amit lehet, együtt játszva rögzítsünk és hogy semmi ne legyen ugyanolyan, mint volt, sosem szerettem kétszer ugyanazt csinálni, és hát elvégre lassan 2023 van. A kamarazenélés legfontosabb ismérve a nagyon szoros együttjáték, egymásra figyelés és alázat, természetesen maximális szakmai felkészültség mellett, ami ezekben a srácokban (és az anyagon szereplő összes előadóban is) a fiatal koruk ellenére pontosan megvan. A lemezen több vokális dal is hallható, új és korábbi szerzeményeim átdolgozva, tulajdonképpen ez adja az alapját a december 29.-i Magyar Zene Házában tartandó koncerthez" – tette hozzá.

A legismertebb Roy és Ádám és Wörk projekt művek mellett Ádám más zenészeknek (Deák Bill Gyula, Kontor Tamás, Fekete Jenő, Kamarás Iván) írt dalai is megszólalnak teljesen új színezetben, meglepő feldolgozásban, alapvetően akusztikus, jazzes hangzással. Színpadra lép majd Másik János, Ágoston Béla, Szirtes Edina „Mókus”, Borlai Gergő, Kohánszky Rajmund, Csányi Zoltán, Födő Sándor és Szentpáli Roland és természetesen az Ádám Elméi is.

Ádám egyéb projektekben is aktív, például Az almafa virága című új magyar játékfilm főcímdalával most lett kész, ez 2023 tavaszán érkezik a Roy és Ádám triótól, illetve a Godfater zenekar Hold a földön című dalának szövegét írta meg Borlai Gergő zenéjére. Ezek kívül jövőre jelenik meg a második Wörk Projekt album is, amelyről az első dal hamarosan hallható lesz.

 

Nagy Ádám, Roy és Ádám

 

 

Szólj hozzá!


Nem marad Sopron fesztivál nélkül, jön a SopronFest

Nem marad Sopron fesztivál nélkül, jön a SopronFest

A város vezetői a VOLT alapítóival és a soproni kulturális és gasztronómiai élet legfontosabb szereplőivel fogtak össze azért, hogy tavasszal...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Krúbi is Music Hungary-díjas lett

Kiosztották az első Music Hungary-díjakat Veszprémben. A díjazottak között van az Anima Sound System-alapító Prieger Zsolt, a Magyar Zene Háza és Krúbi is.

A Glastonburyn búcsúzik el brit rajongóitól Elton John

Elton John legutolsó nagy-britanniai koncertjét a jövő évi Glastonbury zenei fesztiválon fogja tartani - adta hírül pénteken a Guardian.
Új koncertek