Végre beparkoltak az angyalok

2023/07/28  ·   Lemezbemutató   ·  Lenti Barnabás

Megjelent a Bagossy Brothers Company ötödik nagylemeze, Angyalok a parkolóban címmel.

Fotó: Bagossy Brothers Company

A rajongótábor tűkön ülve várta már a lemezt, hiszen a Bagossy Brothers Company háza táján nagy dolgok történtek a közelmúltban: 10 éves jubileumi koncert az MVM Dome-ban és új dalok, amelyeket a koncerteken mutattak be. Egyre többször emlegették az új lemez közeledtét, de csak nem akart megjelenni.

Egészen mostanáig. Pénteken ugyanis, az idei Budapest Parkos koncertjük előtti napon megjelent a lemez, rajta többek között azokkal a dalokkal, amelyeket már ismer és imád is a közönség: Az a szép, Csillag az égen, Balaton, Álljunk össze, Kocsis, Fújj meg szél (live). Ezek a dalok mind hamisítatlan Bagossy-stílusúak, a sorból számomra talán az Álljunk össze lóg ki egy picit. Modern hangzásvilága elsőre furcsa, ám ugyanolyan szerethető, mint minden Bagossy szám. A Balaton pedig igazi nyári sláger idén is:

Az eddig ismert dalok mellett helyet kapott a lemezen néhány eddig ismeretlen dal. A lemez megjelenése előtt a Fogadom címűhöz egy klip is megjelent. Hazaszeretet, önismeret, szerelem, hazatérés. Ezekkel a szavakkal írható le legjobban a dal.

Az új lemez egyik hamisítatlan "bagossys" dala még a Galamb, ellenben a Szép mentés stílusban talán az Álljunk össze című dalhoz közelít.

Az Angyalok a parkolóban egy nagyon érdekes szerzemény (reggel a FB-oldalunkon megmutattuk), nem véletlenül választhatták az album címadó dalává. Hallgatása közben azt éreztem, hogy ez valami olyasmi, ami eddig kevésbé jelent meg a Bagossy Brothers Company palettáján. Elmúlás, visszatérés, bizonytalan jövőkép, ám mindezek ellenére pozitív hozzáállás:

Cimborák, ma lemehetnénk a Földre
Igen, jó nap ez az életre
És az angyalok a parkolóban
Szavaznak egy jobblétre
Hogy élni, majd halni
Vagy örökre csak szemlélni
Hogy hogyan lehet
Hogy ezek tényleg mind szerelmesek”

Az új lemez megjelenését egy hatalmas koncerttel is megünnepelte a zenekar a Budapest Parkban (képünkön). A korábbi nagy slágerek mellett az új lemez dalai is előkerültek, a Kocsist vagy a Fújj meg szél címűt pedig úgy énekelte a közönség, mintha legalább évek óta ismernék.

Azt pedig továbbra is állítom, hogy a koncerteken mindig jobban hangzanak a dalok, mint a lemezen! Erről a Művészetek Völgyében is meggyőződhet a közönség, a fiúk holnap oda hajtják a kocsit :)

 

Bagossy Brothers Company, Angyalok a parkolóban

 

 

Szólj hozzá!


HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen (1023 Török utca 1.).

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon.
Új koncertek