Zoli Band – Téglás Zoli egy igazi supergroupot hozott össze magyar zenészekből

2019/04/14  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Megjelent a magyar származású amerikai énekes, Téglás Zoli (IGNITE, ex-Pennywise, ex-The Misfits) saját nevét viselő ZOLI BAND zenekarával elkészített Santa Monica című második nagylemeze.

Fotó: Zoli Band/FB

Téglás Zoli énekes, producer, színész és tevékeny állatvédő magyar szülők gyermekeként született Los Angelesben, 1994 óta az amerikai Ignite zenekar énekese. 2000-ben turnézott a legendás The Misfits zenekarral, 2010-ben pedig csatlakozott a Pennywise nevű punk rock / hardcore zenekarhoz, és énekel az "All or Nothing" című lemezükön. Színészként több nagy nevű produkcióban részt vett, feltűnt a Netflixes Spectral sorozatban, a 2015-ös Argo 2-ben Jackson szerepében, illetve részt vett az idén ősszel bemutatásra kerülő 6., Dark Fate című Terminator film forgatásán is.

Pár év kihagyás után most ismert magyar zenészekkel lehelt új életet szólóprojektjébe: a zenekar Lukács Peta (Bikini), Szebényi Dani (Kowalsky meg a Vega) és Szűcs Péter (Superbutt) tagokkal kiegészülve vált magyar "szupergrouppá" ebben a teljesen új felállásban.

Az album keverését és maszterelését Frank Gryner producer (Rob Zombie, A Perfect Circle, Tommy Lee, Andrew W.K.) végezte. Az egyszerre modern megszólalású, de rengeteg klasszikus elemet felvonultató Santa Monica olyan zenekarok hatásaiból táplálkozik, mint az Alice in Chains, Stone Sour, illetve a Scorpions.

"Az album számomra egyfajta visszanyúlás a múltamba, mivel rengeteg zenekarban dominál mostanság a kiabálás, üvöltés, és úgy érzem, hogy a rockzenéből kezd kiveszni a rendes tiszta, dallamos éneklés, én pedig olyan zenekarokon nőttem fel, mint az Alice in Chains, vagy az Iron Maiden; akkoriban rengeteg ilyesmit hallgattunk, így ezzel a zenekarral ezt a világot szeretném újra visszahozni."

A lemezről előzetesen kiadott Angel's Wings rögtön felkerült három Spotify lejátszási listára is, ahol egy hónap alatt több, mint 130.000-en hallgatták meg.

Az angol nyelvű Santa Monica egy dalnál tesz kivételt, utolsó tételként felkerült rá a Kocsmárosné, amely egy Petőfi Sándor vers, a "Falu végén kurta kocsma" átdolgozott, megzenésített változata. Az albumhoz hamarosan érkezik az első videoklip is, melyet a  Budapest My Love című tételre forgattak.

Zoli így mesélt a dalról:
"A "New York, New York" és az "I Love L. A." klasszikusok mintájára írtam a "Budapest My Love" című dalt, mint tisztelgést a magyar főváros előtt, amely számomra a legkedvesebb város a világon."

A zenekar áprilisban 12 állomásos európai turnén népszerűsíti az új lemezt a Slowmesh társaságában, melynek befejezéseképp visszatérnek Magyarországra, ahol Budapesten az A38 hajón, Debrecenben pedig a Roncsbárban mutatják be az album dalait.

 

Zoli Band, Téglás Zoli, Santa Monica, Lukács Peta, Szebényi Dani, Szűcs Péter

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek