Menopauza 1170x180

A 18-23 évesek játszanak: Hangmérnökök Csatája

2022/05/02  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

A májusban megrendezésre kerülő miXit! nem más, mint egy, a fiatalok igényeihez illeszkedő hangkeverési verseny, amelyet a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum hívott életre, amely az egyetlen hazai iskola, ahol saját hangstúdióval, a szakma megbecsült, elismert hangmérnökei, sound designerei immáron több mint 10 éve készítik fel a 18-23 éves fiatalokat a hangtechnikus szakmára.

Hangmérnökök csatája

Számos fiatal, bármilyen szakmára készül is, hobbiszinten alkalmaz valamilyen hangkeverő eszközt, szoftvert. A miXit! szervezői 16-24 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik egy DRIVE albumon keresztül érhetik el azokat a hangfelvétel sávokat, amelyekkel aztán egyéni ízlésük, tudásuk, ötleteik szerint dolgozhatnak.

„A tapasztalat azt mutatja, hogy rengeteg fiatal foglalkozik otthon demók, dalok, track-ek, olykor lemezek keverésével, nem egyszer kiderül, hogy sok a nagy tehetség. Egyrészt fontos, hogy ők is megmutathassák a tudásukat, valamint hogy szakemberektől kapjanak visszajelzést a munkájukról. Ezzel a versennyel szeretnénk arra is rávilágítani, hogy a zeneipar a háttérben dolgozók munkájával válik teljessé” – árulta el a zsűri egyik tagja, Lombos Márton énekes, előadó, dalszövegíró, producer, rádiós- és tv-s műsorvezető

Mellette

Horváth Gergely (Petőfi Média Group tartalomfejlesztési igazgatója),
Rozgonyi Péter (hangmérnök, zenei producer, a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum stúdiótechnika tanára),
Temesi Bertalan (Artisjus és Fonogram díjas basszusgitáros, zenei producer) és
Csorba Lóci (a 2014-ben alakult, Fonogram-, Klipszemle díjas, Nagy-Szín-Pad nyertes Lóci játszik zenekar frontembere) lesznek a zsűri tagjai.

A Lóci játszik amúgy is kulcsszerepet kapott a projektben, hiszen a versengés alapjául a zenekar stúdiómunkálatai szolgáltak, amelyeket Rozgonyi Péter rögzített.

A megkevert, masterelt, késznek érzett műveket a mixit@szgyf.hu címre május 30. éjfélig (hétfő) küldhetik be a versenyzők (tetszőleges fájlküldő program segítségével), hogy aztán a fenti zsűri kiértékelhesse azokat. A díjakat júniusban ünnepélyes keretek között nyújtják át, méltón kiemelve a legsikeresebb pályázatokat. A miXit! legjobbjait értékes nyereményekkel jutalmazzák a szervezők, amelyek által minőségi hangtechnikai berendezésekhez juthatnak hozzá a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége) üzleteiben.

A versengés FB-oldala itt.

 

 

miXit!, pályázat, verseny, hangmérnök, hangkeverés, Lóci játszik, háttéripar

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek