A hetedik te magad légy: szeptember 8-ig jelentkezhetnek az induló előadók

2020/08/10  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

Hetedik alkalommal jelentetett meg pályázati felhívást induló zenekaroknak és előadóknak az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma. A pályájuk elején járó, színpadi tapasztalattal, saját dalokkal rendelkező, nem teljesen kezdő formációk szeptember 8-ig nyújthatják be anyagaikat az NKA honlapján keresztül.

 Photo by Harrison Haines from Pexels

Az elmúlt hat évadban összesen 167 zenekar kapott támogatást ahhoz, hogy legalább öt új dalt rögzítsen profi körülmények között, hanghordozót jelentessen meg, minőségi videoklip és fotóanyag álljon rendelkezésükre, illetve bemutassák a pályázati időszak alatt készült dalaikat. A támogatottak között volt többek között a Bagossy Brothers Company, a Lóci játszik, a Margaret Island, a Fatal Error, a Csaknekedkislány, a Mörk, a Belau, a Platon Karataev, vagy éppen az IAMYANK, Szeder, Siklósi Örs és Áron András Apey is.

 

Továbbra is olyan pályájuk elején járó zenekarok és énekesek jelentkezését várják, akiknek eddig legfeljebb egy, nem szerzői kiadású lemezük jelent meg, az elmúlt évben maximum húsz koncertjük volt, illetve csak két olyan dallal rendelkeznek, amelyeket az előző 12 hónapban ötnél többször játszottak országos rádiók.

A korábbi évek kiírásához képest azonban fontos változás:

1. a három hanganyagból legalább magyar nyelvű dal kell legyen,

2. idén nem kizáró ok a meglévő  kiadói együttműködés.

A pályázatnak továbbra sem célja tribute formációk és korábbi, befutott zenekarok tagjaiból alakult új együttesek, illetve élőben megszólaló hangszerek nélkül dolgozó produkciók finanszírozása. Ugyancsak korlátozottan pályázhatnak a Hangfoglaló Induló Előadói Alprogramjában valamilyen formában, a korábbi években már támogatott előadók és zenekari tagok által alkotott új formációk.

A tavalyihoz hasonlóan először hatvan szakmabeli mond véleményt a pályázók által beküldött három-három dal alapján. Ennek figyelembevétele mellett alakítja ki a kollégium azt a szűkített listát, amelyre a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) által lebonyolítandó meghallgatásra behívandók kerülnek. A meghallgatást – ahol minden formációnak legalább két dalt élőben, színpadon kell előadnia – a tervek szerint október közepén, a Dürer kertben tartják majd tizenöt szakember előtt, akik több listát felállítva tesznek javaslatot a kollégiumnak a támogatottak körére. A meghallgatásra idén is automatikusan bekerülnek az Öröm a Zene tehetségkutató (2019/2020-as évad) egyes helyszíneinek győztesei, amennyiben érvényes pályázatot nyújtanak be az NKA-hoz.

A végső döntést a kollégium várhatóan október végén hozza meg, és valamikor december elején hirdetik ki azt a húsz zenekart, amelyek 2021-ben egységesen 2 millió forintot kapnak a terveik megvalósításához. Ugyanekkor derülhet ki a kezdő elektronikus zenei producerek és dj-k számára kiírandó pályázat eredménye is, aminek megjelenése még augusztusban várható.

A keretesben felsoroltak közül a BBC-nek van a legfrissebb  – a cikk megírásának pillanatában éppen ötperces – videómegjelenése, ez:

NKA, Könnyűzenei Kollégium, pályázat, állami támogatás, Hangfoglaló, induló zenekarok

 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Persze, tudtuk, hiszen mondták július elején, hogy a frontember év végéig terápiás célból visszavonul, de azt is mondták, hogy a zenekar is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ma van a takarítás világnapja – Takarítónőőő jeee!

Az Animal Cannibals Takarítónő című slágerén nem fog az idő vasfoga, egy felfrissítés azonban sohasem árt, főleg akkor, ha az illető hölgy immáron 25 éve suvickol.

A koncerteken is kötelező lesz maszkot viselni?

A Magyar Közlöny friss számából kiderült, hogy az új szabályozás hétfőtől lép életbe – tájékoztat a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek