Hét pályázatban összesen 289 millió forint vár gazdára

2021/01/13  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

A nemzetközi piacra lépést segítő, az elektronikus zenei színtérnek szóló, korábbi projektek folytatását célzó, illetve most először könnyűzenei podcastek készítését, illetve szakmai start up ötletek elindítását segítő pályázatokra lehetni jelentkezni a jövő hét elejéig az NKA Hangfoglaló Programnál.

Hét pályázatban összesen 289 millió forint vár gazdára

A 2014-ben elindult Hangfoglaló Program hetedik alkalommal írt ki pályázatot a Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogram keretében magyar könnyűzenei előadók külföldi jelenlétének támogatására. A 2021-ben megvalósítandó projekteket segítő, 100 millió forint keretösszegű pályázat újdonsága a korábbi évekhez képest, hogy idén, a koronavírus miatt hangsúlyozottan lehet pályázni nemzetközi szakmai együttműködésekre (például producerekkel való közös munkára), illetve stratégiai gondolkodású sajtó- és PR kampányokra is. Mindezek mellett ezúttal is benyújthatók pályázatok a nem határon túli magyarlakta területeken megvalósítandó koncertekre és turnékra.

Ugyancsak ennek az Alprogramnak a keretében jelent meg a magyar zenei exporttal foglalkozó szakembereknek szóló, showcase fesztiválok látogatását ösztönző felhívás. Idén is maximum három rendezvény felkeresésére lehet pályázni, azonban a koronavírus helyzet miatt az esetlegesen 2020-ra, hasonló jogcímen elnyert, de elmaradt, támogatott események számával csökkenteni kell a megpályázott showcase-k számát. Mindkét pályázatra január 19-ig lehet jelentkezni.

Idén tovább bővül az elektronikus zenei színtérnek kiírt pályázatok köre. A kollégium 9 millió forintot szeretne fordítani legalább hat, minimum 10 éve a pályán lévő, és jelenleg is rendszeresen alkotó elektronikus zenei előadó nemzetközi ismertségének növelését segítő pályázatra. Erre is január 19-ig lehet jelentkezni,

Az Előzenekari Alprogram keretében megjelent, elektronikus zenei előadók és a könnyűzene más területén alkotók együttműködését ösztönző felhívásra január 20-ig adhatóak be az anyagok.

Új elem a könnyűzenei podcast-ek készítésére megjelent, 30 millió forint keretű felhívás. A kiíró célja olyan, elsősorban szöveges hanganyagok – nem egyes műsorok, hanem inkább sorozatok – készítésének az ösztönzése, amelyek révén egyrészt minőségi tartalmakhoz juthatnak a könnyűzenei médiumok, másrészt olyan dokumentumok jöhetnek létre, amelyeket évtizedek múlva a témával foglalkozó kutatók is tudnak használni.

Szintén január 19-ig lehet pályázni azokkal a projektekkel, amelyeket 2020 előtt már támogatott a Cseh Tamás vagy a Hangfoglaló Program, és nemcsak egyes zenekarokat vagy klubokat, hanem a szakma egészét érinthetik.

Szintén újdonságnak számít az összesen 100 millió forint keretösszegű, úgynevezett start up pályázat. Ennek célja, hogy olyan megoldások, ötletek létrejöttét mozdítsa elő, amelyek a járványidőszak után a könnyűzene egészét segíthetik újszerűségükkel. A két kollégium által majd közösen elbírálandó pályázatra szintén január 19-ig lehet jelentkezni.

A pályázati felhívások itt találhatók:

 

NKA, Hangfoglaló, pályázatok

 

 

Szólj hozzá!


Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év...

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.

Aki a legtöbb rockert felismeri, ajándékot kap

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a Remorse újabb videóklipje, a Jelbeszéd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek