A szerb kormány kifejezetten kéri, hogy tartsák meg a vajdasági EXIT fesztivált

2020/05/22  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A szerb kormányfő javaslatot tett arra, hogy ne maradjon el az idei Exit Fesztivál. Szerinte a rendezvényt augusztusban meg lehetne tartani, mert addigra egész Európában csillapodni fog a járványhelyzet – írja a Magyar Szó.

A szerb kormány kifejezetten kéri, hogy tartsák meg a vajdasági EXIT fesztivált

A szervezők közleményben reagáltak Ana Brnabić javaslatára. Eszerint örülnek annak a hírnek, hogy augusztusban is meg lehet tartani a fesztivált, és ezzel együtt más rendezvényeket is Szerbiában. Szerintük (is) ez egy nagyon jó hír, mivel senki sem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan enyhül a járványhelyzet Szerbiában, és az európai országok többségében.

Ugyanakkor a rendezvény szervezésével kapcsolatban még számos kérdés megválaszolatlan maradt. Ha szükségessé válik, csökkenteni fogják a fesztivál kapacitását és korlátozni fogják a látogatók számát a szerb közönségre.

A szervezők remélik, hogy hamarosan sor kerül egy találkozóra, amelyen választ kapnak a kérdéseikre, és konkrétumokat tudhatnak meg a rendezvény szervezésével kapcsolatban – áll a Magyar Szó Online által idézett közleményben.

A jubileumi – huszadik – fesztivál idén 2020. július 09-12. között lett volna a Péterváradi erődben, ami mindössze három órányi autóútra található Budapesttől, de ki tudja, hogy a fentiek tükrében idén érdemes-e nekivágni, fogadnak-e külföldi látogatókat... Az is nagy kérdés, hogy mi lesz a fellépőkkel, akik között olyan nagy neveket találunk, mint James Arthur, David Guetta, Fatboy Slim, Tyga, Boris Brejcha, ARTBAT, Sepultura, Meduza, ZHU, Dj Snake, Marky Ramone, ugyanis a nemzetközi fellépőgárdával operáló európai fesztiválokat törölték, így elég foghíjasak lettek a turnék, pl. Dj Snake és Marky Ramone egy-egy magyarországi fesztiválon is tiszteletét tette volna. 

Valljuk be, ez egy elég vonzó line-up, eme fellépők hiányában az Exit a szerbek karantén-búcsúztató fesztiváljává válhat – gyakorlatilag már így is kommunikálják az egyelőre dátum nélküli, Exit Festival 2.0 névre hallgató eseményt, amivel nincs is semmi baj, majd jövőre bepótolják ők is.

Nekünk egy komplett raklap karantén-búcsúztató fesztiválunk lesz, mivel a nyár során elmaradó fesztiválok közül többet is augusztus utolsó hetében pótolnak be, ezeket itt próbáljuk számontartani. A felsorolásban is szereplő, vajdasági Dombos Fest április 3. óta nem kommunikál a követőivel, úgyhogy nem tudjuk, velük mi lesz, és nagyjából ugyanez vonatkozik a szintén szerbiai illetőségű Malom fesztiválra.

EXIT fesztivál, Szerbia

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek