HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

2021/10/15  ·   Társadalmi felelősségvállalás   ·  koncert.hu

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.

Fotó: Coldplay/FB

A brit banda két évvel ezelőtt tette közzé azt a 12 pontos tervet, ami a turné általi szén-dioxid-kibocsátást igyekszik csökkenteni.

Jövő márciusban kezdődik a Coldplay legújabb turnéja, melyben igen fontos szerepet játszik egy különleges padló, mert ez biztosítja, hogy a banda, illetve a show elemei áramhoz jussanak. Egyébként más megoldásokat is alkalmaznak: a koncerteken például a ventilátorok többségét akkumulátorról működtetik.

"... nagyon is tudatában vagyunk annak, hogy a bolygó klímaválsággal küzd. Ezért az elmúlt két évet azzal töltöttük, hogy környezetvédelmi szakértőkkel konzultáltunk, hogy ezt a turnét a lehető legjobban fenntarthatóvá tegyük, és ami ugyanilyen fontos, hogy kihasználjuk a turnéban rejlő lehetőségeket a dolgok előmozdítására. Nem bizos, hogy mindent jól csinálunk majd, de elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megtegyünk mindent, amit lehetséges, és meg fogjuk osztani a tanulságokat. Ez egy folyamatban lévő munka, és nagyon hálásak vagyunk az eddigi segítségért" – posztolta a zenekar.

A kezdeményezésről különálló weboldalt is létrehoztak, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsanak konkrét terveikről.

Az első megálló: San Jose (Costa Rica), lehet kezdeni edzeni, indulhat a lábra gyúrás! Amúgy Európába is átjönnek, Varsóban is lesz koncertjük, sajnos, ennél közelebb nem jutnak.

A forrás itt, kapcsolódó cikkünk:

 Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay – féltik a bolygót

 

A turné alapja és névadója a Coldplay kilencedik, galaxisokat átívelő stúdióalbuma, amely a ’Music of the Spheres’. Az LP-ről először megjelent dal, a „Higher Power” igazán formabontó bemutatásban részesült, hiszen a felvétel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodó Thomas Pesquet francia űrhajós számára volt először elérhető. A zenekar pedig legutoljára a dél-koreai popbandával, a BTS-sel közös számával lopta be sokmillió hallgató szívébe magát.

A több Grammy-díjat elnyert kvartett lemeze összesen 12 dalt tartalmaz és további, az ázsiai zenészekhez hasonló, izgalmas kollaborátorok lelhetők fel rajta: a multi-instrumentalista, szintén díjazott dalszerző-előadón, Jacob Collieren és a We Are KING néven futó, amerikai elektronikus duón kívül a popdíva, Selena Gomez is helyt kapott.

 

Az űrtematika így nyer igazán értelmet, és vissza is kanyarodunk a cikk elejére: ahogy említettük már, Martinék 2019-ben kötelezték el magukat bolygónk iránt és ígéretet tettek, hogy jövőbeli turnéikat a lehető legkörnyezetbarátabb módon valósítják meg. Így fenntarthatósági kezdeményezések és a környezetvédelmi kötelezettségvállalások átfogó sorozata következik a Coldplay 2022-es világkörüli turnéjával egybekötve: a zenekar az eladott jegyek mennyiségével megegyező arányú fa ültetetését támogatja, de célja ezt a számot növelni. Az együttes emellett 100%-ban megújuló energiával fenntartott élőműsorral is készül még idén, a világ első karbonsemleges koncerthelyszín nyitóeseményén, a Seattle-i Climate Pledge Arenaban.

 

Coldplay, turné, környezetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek