HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

2021/10/15  ·   Társadalmi felelősségvállalás   ·  koncert.hu

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.

Fotó: Coldplay/FB

A brit banda két évvel ezelőtt tette közzé azt a 12 pontos tervet, ami a turné általi szén-dioxid-kibocsátást igyekszik csökkenteni.

Jövő márciusban kezdődik a Coldplay legújabb turnéja, melyben igen fontos szerepet játszik egy különleges padló, mert ez biztosítja, hogy a banda, illetve a show elemei áramhoz jussanak. Egyébként más megoldásokat is alkalmaznak: a koncerteken például a ventilátorok többségét akkumulátorról működtetik.

"... nagyon is tudatában vagyunk annak, hogy a bolygó klímaválsággal küzd. Ezért az elmúlt két évet azzal töltöttük, hogy környezetvédelmi szakértőkkel konzultáltunk, hogy ezt a turnét a lehető legjobban fenntarthatóvá tegyük, és ami ugyanilyen fontos, hogy kihasználjuk a turnéban rejlő lehetőségeket a dolgok előmozdítására. Nem bizos, hogy mindent jól csinálunk majd, de elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megtegyünk mindent, amit lehetséges, és meg fogjuk osztani a tanulságokat. Ez egy folyamatban lévő munka, és nagyon hálásak vagyunk az eddigi segítségért" – posztolta a zenekar.

A kezdeményezésről különálló weboldalt is létrehoztak, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsanak konkrét terveikről.

Az első megálló: San Jose (Costa Rica), lehet kezdeni edzeni, indulhat a lábra gyúrás! Amúgy Európába is átjönnek, Varsóban is lesz koncertjük, sajnos, ennél közelebb nem jutnak.

A forrás itt, kapcsolódó cikkünk:

 Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay – féltik a bolygót

 

A turné alapja és névadója a Coldplay kilencedik, galaxisokat átívelő stúdióalbuma, amely a ’Music of the Spheres’. Az LP-ről először megjelent dal, a „Higher Power” igazán formabontó bemutatásban részesült, hiszen a felvétel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodó Thomas Pesquet francia űrhajós számára volt először elérhető. A zenekar pedig legutoljára a dél-koreai popbandával, a BTS-sel közös számával lopta be sokmillió hallgató szívébe magát.

A több Grammy-díjat elnyert kvartett lemeze összesen 12 dalt tartalmaz és további, az ázsiai zenészekhez hasonló, izgalmas kollaborátorok lelhetők fel rajta: a multi-instrumentalista, szintén díjazott dalszerző-előadón, Jacob Collieren és a We Are KING néven futó, amerikai elektronikus duón kívül a popdíva, Selena Gomez is helyt kapott.

 

Az űrtematika így nyer igazán értelmet, és vissza is kanyarodunk a cikk elejére: ahogy említettük már, Martinék 2019-ben kötelezték el magukat bolygónk iránt és ígéretet tettek, hogy jövőbeli turnéikat a lehető legkörnyezetbarátabb módon valósítják meg. Így fenntarthatósági kezdeményezések és a környezetvédelmi kötelezettségvállalások átfogó sorozata következik a Coldplay 2022-es világkörüli turnéjával egybekötve: a zenekar az eladott jegyek mennyiségével megegyező arányú fa ültetetését támogatja, de célja ezt a számot növelni. Az együttes emellett 100%-ban megújuló energiával fenntartott élőműsorral is készül még idén, a világ első karbonsemleges koncerthelyszín nyitóeseményén, a Seattle-i Climate Pledge Arenaban.

 

Coldplay, turné, környezetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott Grammy-gála is

Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott...

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nagy nyilvános események vagy csúsznak, vagy törlik őket, esetleg közönség nélkül rendezik meg: a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Michael Jackson rajongott érte, Kurt Cobain zseninek tartotta, Daniel Radcliffe megformálja: film készül Weird Al Yankovicról

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású életrajzi produkciója lesz, és csak a Roku...

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
Új koncertek