Egy zenész már el merte mondani a véleményét

2021/04/28  ·   Vélemény   ·  koncert.hu

Amikor megosztottuk a cikkünket arról, hogy egy zenés, táncos rendezvény nem minősül kulturális rendezvénynek, azt gondoltuk – nem is miattunk, de –, csak felemelik jó páran a hangjukat a szakmából. Mert lehet, hogy ez csak egy béna, sebtében összehozott megfogalmazás, amelynek semmiféle szándékos éle nincs, de azért csak döfött egyet a zenészek és a rendezvényszervezők lelkébe...

Egy zenész már el merte mondani a véleményét

Eleddig csak egyetlen "lélek" háborodott fel, Tarján Zsófia, a Honeybeast énekesnője:

"Ennyi. Mehetünk kapálni. 60.000 ember van leszarva, 60.000 ember nem dolgozik kb. 1 éve, 10 hónapja összesen. ( zenészek, színpadi szakemberek, szervezők )
Bár tudnám, hányszor fognak még pofára ejteni!
Reménykednél mi? Áh, nem, jó az a hideg zuhany, enyhe gyomorgörcs, reflux, stressz terápia, meg hát jót tesz a bőrnek, ősszehúzza a pórusokat! Nem árt gyakorolni úgysem az összehúzást, hátha lehet még kisebbre!
Mi az, hogy a koncert (állós buli) NEM kulturális esemény? Egy klub (koncert helyszín) NEM kulturális intézmény?
Mi az, hogy bemehetsz maszk nélkül egy moziba, miközben szabadtéren nem tudsz elmenni egy koncertre?
Lehet nem kéne írkálnom ilyen posztokat, maradhatnék jó kislány, de van egy határ. Azt hiszem nálam most jött el. Elegem van!
Én itt most nem fogok káromkodni.
Azért sem."

Azt most hirtelen nem tudjuk eldönteni, hogy mi dimenzionáljuk túl az ügyet vagy a többség fáradt, fásult és óvatos, de – egyelőre – nincs átlagos figyelemmel mérhető reakció ezen a fentin kívül, ha mégis van, lécci, hívjátok fel rá a figyelmünket, köszönjük!

Mindehhez még ennyit tennénk hozzá: hova bújhat a túlélő, ha égig égnek a fák...?

 

 

Amúgy Zsófi még alá is becsülte a számot:

"Ha az élőzenei szakma nem lát a holnapnál messzebb, az újraindulás még hónapokkal kitolódhat, és ezen akár 150.000 ember munkája is múlhatírtuk nemrég közölt cikkünkben.

 

A zenés, táncos rendezvény nem minősül kulturális rendezvénynek

kultúra, Magyar Közlöny, zenés rendezvények, táncos rendezvények, tilos, Tarján Zsófi, Honeybeast

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek