2010-ben a csillebérci Metálfeszten léptek fel, most újra Budapesten fog zúzni az andorrai zenekar

2023/10/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A téli klubszezon végének legvadabb metálbuliját az andorrai Persefone szállítja, akiket a Hypno5e, a Stellar Circuits és a Lampr3a társaságában február 22-én, az Analog Music Hallban csíphettek el.

2010-ben a csillebérci Metálfeszten léptek fel, most újra Budapesten fog zúzni az andorrai zenekar

A kiemelkedő progresszív/dallamos death metálos Persefone gazdag hangzásvilágáról és technikailag precíz munkáiról ismert, melyek új mércét állítanak fel a modern, extrém, progresszív metálban. A 2001-ben alapított banda eddig hat stúdióalbumot adott ki, melyek a zenekar számtalan zenei alapelvét mutatják be. Magas technikai színvonalat, egyedi dallamokat, rengeteg váratlan riffet és zenei sokszínűségett. Olyan figyelemre méltó előadókkal turnéztak már, mint az Obituary és a Leprous, és olyan fesztiválok színpadain léptek fel, mint a Wacken Open Air, a Metal Days, a Brutal Assault, a ProgPower és a 70 000 Tons of Metal. Tavaly februárban megjelent legújabb albumukkal, a Metanoiaval pedig végre hozzánk is ellátogatnak.

A Metanoia február 4-én jelent meg a Napalm Recordsnál. A zenekar minden dalban kiaknázza a lemezen a kontrasztokban rejlő teljes potenciált és minden szám az elejétől a végéig egy folyamatosan alakuló történetről szól – újradefiniálva ezzel a tipikus zenei határokat. A David Castillo és Tony Lindgren által kevert album mind a tíz dala úgy illeszkedik egymásba, mintha egyetlen 58 perces számot hallgatna az ember...

A Persefone előtti bemelegítésről három nem kevésbé különleges zenekar gondoskodik. A francia avantgárd-metált képviselő Hypno5e, akik filmzeneszerű, hosszan építkező dalaikkal tényleg képesek a teljes hipnózisig repíteni a hallgatót,

az Észak-Karolinából érkező progresszív-metált játszó Stellar Circuits,

valamint a baszk experimentális-instrumentális Lampr3a, akiknek bár mégcsak idén márciusban jelent meg első albumuk, máris sokak szívébe lopták be magukat pörgős, technikás témáikkal.

 

Persefone, Hypno5e, Stellar Circuits, Lampr3a

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek