27 évig nem álltak szóba egymással, most újra együtt zenélnek: Shakespears Sister

2019/05/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Siobhan Fahey és Marcella Detroit alkotta duó állítólag visszatér csaknem három évtizedes távol- és különlét után.

27 évig nem álltak szóba egymással, most újra együtt zenélnek: Shakespears Sister

Siobhan Fahey neve onnan lehet ismerős, hogy a Bananarama (Venus) egyik tagja volt. A lánybanda 1988-ban bomlott fel, amikor Fahey, akinek nem tetszett az együttes új irányvonala, kivált belőle, és férjhez ment az Eurythmics sztárjához, Dave Stewarthoz és Los Angelesbe költözött (1996-ban elváltak). 1988 és 1996 között az általa alapított Shakespears Sister formációban énekelt tovább.

Shakespears Sister Siobhan szólóprojektként debütált a Break My Heart (You Really) dallal:

Az első nagy dobásuk mint duó az 1989-ben megjelent You're History volt, de a világ leginkább Stay című számukra figyelt fel:

A dal nemzetközi sikert aratott, nyolc hétig listavezető volt és megnyerte a legjobb videóért járó díjat is Nagy-Britanniában. Ugyanakkor ez volt az a dal is, ami a zenekar feloszlásához vezetett, mivel Siobhan  – aki, úgy tűnik, nem lehet könnyű ember – megorrolt Marcellára azért, hogy ő énekel többet a dalban. Amit annyira nem értünk, hiszen nem érhette meglepetésként... Nyilván nem akkor hallotta először, amikor a klip elkészült. Ez után is volt valami zavaros ügy, azon meg a társa húzta fel magát, így ezek a feszültségek egyenesen a szakításig vezettek.

A hölgyek egészen 2018-ig nem álltak szóba egymással. Hogy most pontosan mi történt, arról nem szól a fáma, mindenesetre a két  – immáron hatvanas éveiket taposó – sztár elásta a csatabárdot, és beérett közös munkájuk első gyümölcse is, s kaphatók már jegyek is a koncertjeikre:

A címe a dalnak egészen beszédes, egy angol mondóka egyik sorának átirata, amely így hangzik magyarul:

Tojás Tóbiás a falra ült,
Tojás Tóbiás lependerült.
Hiába száz ló, száz katona,
Tóbiást nem rakják össze soha.

Angolul:

Humpty Dumpty sat on a wall,
Humpty Dumpty had a great fall.
All the king's horses and all the king's men
Couldn't put Humpty together again.

Úgy tűnik, vannak azért dolgok, amelyeket össze lehet azért rakni... Hiszen 2017-ben  – bár annak idején rossz szájízzel váltak el egymástól – a Bananarama is 15 koncertből álló angliai turnét nyomott le.

Tanulság mindebből: a megbocsájtás jó dolog, sőt, olykor még némi pénzt is hozhat a konyhára, nem beszélve az elásott csatabárdok jelentőségéről.

Forrás innen és innen.

Shakespears Sister, Siobhan Fahey, Marcella Detroit, Bananarama

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek