30 dal biztos elhangzik a Bagossy Brothers Company első arénás koncertjén

2021/12/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az országszerte telt házas koncerteket zenekar 2022. január 14-én első alkalommal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a megszokottnál jóval hosszabb műsorral, meglepetés vendégekkel, rendhagyó színpadtechnikai és vizuális megoldásokkal várják majd közönségüket

30 dal biztos elhangzik a Bagossy Brothers Company első arénás koncertjén

A 2013 májusában alakult, máig változatlan felállásban játszó gyergyószentmiklósi zenekar népszerűsége egyenletesen, de gyors ütemben emelkedett. A Bagossy Brothers Company energikus, közönségcentrikus koncertjeivel rövid idő alatt vált, előbb az erdélyi, majd az egész kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb koncertzenekarává.

A csapat eddigi pályafutása során 4 nagylemezt, 1 szimfonikus koncert lemezt, 1 EP-t, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. A zenekar minden albuma többszörös aranylemez, míg a 2019-ben megjelent Vele Utazom hatszoros platina minősítést ért el, melynél nincs Magyarországon magasabb lemezeladási fokozat.

Az elmúlt időszak tevékenységét számos díj is övezte, a zenekar immár négy Petőfi Zenei Díjjal (az év akusztikus koncertje, az év zenekara, az év videóklipje és Bagossy Norbi révén az év előadója), és két Fonogram díjjal (az én hangfelvétele) büszkélkedhet, emellett elnyerték Erdély legnagyobb zenei díját, a Legszebb Erdélyi magyar Dal címet is.

A zenekar 2020-ban Due Médiakutató hálózat közvéleménykutatása alapján Magyarország legnépszerűbb zenekara lett, míg ugyanezen esztendőben egyedüli magyar zenekarként kerültek be mind zenekari, mind dal kategóriában is, a Spotify éves TOP10 listájába.

A tavalyi esztendőt a csapat egy könyv megjelentetésével zárta. AzOtthontól fűtött tél című kiadvány a zenekar személyes karácsonyi történeteit ötvözi, Székelyföld jellegzetes téli étel receptjeivel, illusztrációként pedig a zenekar gitárosa, Tatár Attila téli tematikájú tájfotói szolgálnak.

2020-ban, az első karantén időszakban a zenekar online fesztivált szervezett, melyen erdélyi és magyar zenészbarátok szerepeltek, számtalan műfajból. A fesztivál nézettsége meghaladta a nyolcvanezret. Ugyanebben az esztendőben, a világot sújtó lezárások szünetében a Bagossy Brothers Company több, mint 50, a lezárások előtt mintegy további 10 koncerttel, a világ legtöbbet koncertező zenekara lett 2020-ban.

A zenekar története 2022. január 14-én újabb fontos állomáshoz érkezik, első koncertjüket adják a Papp László Budapest Sportarénában.

„Ha megírunk egy dalt, felvesszük a stúdióban és kiadjuk, akkor még csak az első lépést tettük meg. Úgy érezzük, minden dal a közönség előtt születik meg igazán. Minden egyes élő koncerten más réteg rakódik rá, amit az ott lévő emberekkel közösen teremtünk. Az Arénában várhatóan több ezren lesznek velünk... A szokásosnál jóval hosszabb programmal készülünk, 30 dalt biztosan elő fogunk adni, lesz, amit itt játszunk el először élőben. Ráadásul zenészbarátaink közül többen meglepetésvendégként csatlakoznak hozzánk, így valóban megismételhetetlen élmény vár azokra, akik velünk tartanak” – mesélte Bagossy Norbert.

 

 

 

 

 

Bagossy Brothers Company, Budapest Sportaréna

 

 

Szólj hozzá!


Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szabad a Színpad! 2022 - Zenei tehetségkutatót indít az ERöMŰVHÁZ és a K11

Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. a VII. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központ szervezésében pályázatot ír ki Budapesten működő, feltörekvő, fiatal zenekarok és egyéni előadók részére. Jelentkezési határidő: 2022. október 30. (vasárnap).

Hit és rajongás – megjelent a nagy Depeche Mode-könyv

A Helikon Kiadó zenei sorozata, a Trubadúr Könyvek gondozásában került a könyvesboltokba a Depeche Mode sztorija Hit és rajongás címmel, amely a legkorábbi, essexi fellépésétől a negyvenedik évforduló előestéjéig kíséri el a zenekart.
Új koncertek