35 év alattiaknak szóló bérletet hirdetett a Fesztiválzenekar

2022/05/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Klassz koncertek címmel, 35 év alattiaknak szóló, négy koncertből álló bérletet hirdet a Fesztiválzenekar a következő évadra. A két nagyzenekari és egy kamarakoncerthez ajándékként egy Midnight Music jár.

Fotó: BFZ– Midnight Music

A Klassz koncertek bérlet ára a szólójegyekhez képest 35 % kedvezményt tartalmaz, és az alábbi kategóriákban érhető el:

3. kategória: 18 000 Ft

4. kategória: 12 500 Ft

5. kategória: 10 000 Ft

6. kategória: 6 500 Ft

A kedvezménnyel elérhető összeállítás csak 2022-es hétvégi hangversenyeket tartalmaz: két nagyzenekari koncertet, egy Concertino kamarakoncertet és egy éjjeli Midnight Music előadást.

A Klassz koncertek bérletben szereplő előadások:

Európai Hidak: Andriessen, Mozart, Beethoven: 2022. szeptember 23. 19:45, Müpa

Ljadov, Prokofjev, Rachmaninov: 2022. október 7. 19:45, Müpa

Midnight Music, 2022. november 12. 23:30 (bónuszkoncert), Várkert Bazár

Concertino: 2022. december 10. 19:45, Zeneakadémia

A Budapesti Fesztiválzenekar ma és holnap a Müpában lép fel, a nagyzenekari koncert műsorán Haydn és Mahler művek. A koncertek szólistája azonban lemondta budapesti fellépését:

Bár szomorúan értesültünk arról, hogy Danyiil Trifonov, súlyos könyökbántalmai miatt arra kényszerült, hogy lemondja budapesti koncertjeit, ugyanakkor ez a helyzet lehetőséget teremt arra, hogy bár csak szimbolikusan, de tegyünk valamit ukrán zenészkollégáink érdekében. Ezért most egy csodálatos tehetségű fiatal ukrán hegedűművészt mutatunk be közönségünknek, Diana Tishchenkót, aki Haydn C-dúr hegedűversenyét adja elő a Budapesti Fesztiválzenekarral. Diana mindazokat az ukrán zenészeket képviseli, akiknek szeretnénk együttérzésünket, jókívánságunkat kifejezni azzal a reménnyel, hogy nem esik bántódásuk és nemsokára újra csak a muzsikával tudnak foglalkozni. Emellett remélem, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar közönsége megszereti majd ezt a ragyogó fiatal tehetséget” – nyilatkozta a koncert karmestere, Fischer Iván.

A hangverseny második részének műsora (Gustav Mahler: 1. – D-dúr, „Titán”–szimfónia) változatlan.

 

BFZ, bérlet, Midnight Music

 

 

Szólj hozzá!


Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

Django Feszt a Kobuciban – Na de ki az a Django?

Az Óbudai nyár programsorozat keretein belül augusztus 14-én Django Feszt lesz a Kobuci kertben. A fesztivál méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének.
Új koncertek