A Barba Negra nem vész el, csak átköltözik

2022/04/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A hétvégi nagy lazításban bombaként robbant az Index híre, hogy a Barba Negrának "befellegzett". Ma már ne keressétek az írást ilyen vagy hasonló címen: a koncerthelyszín – amúgy jogos, de elegánsan visszafogott – reagálására a szerkesztők átgondolták a koncepciót, meg azt, hogy ha van még a honi újságírásnak szabálya, akkor mi az, és átírták a csúnya részeket.

A Barba Negra nem vész el, csak átköltözik

Az inkriminált cikk fő mondanivalójával nincs akkora gond, csak a végkövetkeztetéssel, ami persze eldönti az egészet, de, ahogy mondtunk, már hangoltak a dolgon.

Mert az mostanra már nem csak zenészberkekben szállingozó félinfó, hanem tény, hogy a Barba Negra befejezi pályafutását a Petőfi híd lábánál. (Általában ezeknek a híd lábánál lévő dolgoknak nincs hosszú életük, ld. pl. Zöld Pardon...). Kivételesen nem szálloda épül a helyén (Dürer Kert) vagy apartmanház (Kuplung), hanem irodaház. A vicces, hogy az – Index által hivatkozási alapként felhozott – Építészfórum cikke szerint a beruházást a Budai Zöldsarok Kft. végzi, egy budai zöld sarkot alaposan beépítve. Számunkra ennél még a ZP helyén kialakított parknak is több értelme van, de azok mi vagyunk.

"A területen jelenleg is működik a népszerű szórakozóhely, színpadokkal, kiszolgáló épületekkel, amelyek mindegyike ideiglenes, acélvázas, sátor- és pavilonjellegű, valamint konténerépítmény, így a bontási munkálatok nem lesznek jelentősek. A Neumann János utca 2. alatti Barba Negra a beruházás megvalósulásával így megszűnik" – írja a szakmai lap.

Nos, aki azt gondolja, hogy egy irodaház képes a Barba Negrát kitörölni a névsorból, az nem ismeri a csapatot :)

E szerint:

"...idén új helyre fogunk költözni, ahol 12 hónapon keresztül, azaz egész évben egy helyen fogunk mindenkit nagy szeretettel várni több újdonsággal. Ennek pontos helyét, és ütemezését hamarosan tudatjuk veletek."

Van, akik már biztosan tudni vélik, hol lesz ez a hely, el is árulták nekünk, viszont mi tiszteletben tartjuk a Barba Negra állásponját, még akkor is, ha a közleményben egy kalap alá veszik a komplett magyar újságírást ezzel a kitétellel: "a mai újságírásra jellemző módon".  Inkorrekt és szenzációra (na meg klikkelésre) hajtó volt az Index eljárása, mely csorbát azóta kiköszörülték valamelyest, de azért. Nem vagyunk spanok, nem őket védjük, de azt azért elmondanánk, hogy az is jellemző a mai hozzáállásra, hogy leginkább akkor létezik a sajtó a másik oldal számára, ha szeretnének valamit tőle, amikor a dolog megfordul, a mi tapasztalataink szerint a levelek egy része elvész... Szóval, csak csínján a minősítéssel.

A Barba Negrának pedig szívből drukkolunk, hiszen méretét tekintve Budapest első számú koncerthelyszínei közé tartozik – és akkor még nem beszéltünk az elismertségről és a látogatottságról: egyszerűen nem tűnhet el, mint ahogy nem is fog, csak átköltözik másik helyre.

Szóval, mostanra már mindenki lenyugodhat.

A koncerthelyszín aktuális programja itt, a soron következő nagy dobás a telt házas MCND live in Budapest – erről itt írtunk és a tudósítónk is ott lesz a koncerten:

A zene új álmot teremt – a K-pop beköltözik a Barba Negrába egy estére

 

Barba Negra, megszűnik, költözés, beruházás

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek