A BBC négy egyórás filmmel ünnepli a Rolling Stones 60. évfordulóját

2022/04/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A My Life as a Rolling Stone című sorozatban minden tagról, köztük a néhai Charlie Wattsról is egy-egy hatvan perces filmet mutatnak majd be – írja a The Guardian.

A brit Királyi Posta 12 bélyeget bocsájtott ki az évfordulóra, ez az egyik.
2022. június 17-n jelenik meg az Álomgyár Kiadó gondozásában a The Rolling Stones - A rock 'n' roll királyai című kiadvány. Glenn Crouche zenei szakíró – egyben a Stones egykori termékmenedzsere – munkáját nagyszerű eredeti fényképek és egy páratlan magángyűjtemény kizárólag ehhez a könyvhöz lefényképezett ritkaságai teszik igazán különlegessé.

A BBC bejelentette, hogy a Rolling Stones 60. évfordulója alkalmából nyári programsorozatot indít, amelynek keretében a zenekar minden egyes tagjáról új dokumentumfilm készül. A My Life as a Rolling Stone egy órát tölt majd Mick Jaggerrel, Keith Richards-szal, Ronnie Wooddal – és a néhai Charlie Watts-szal is. A BBC szerint a filmek eddig soha nem látott felvételeket és exkluzív történeteket szőnek egybe Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood sztorizgatásával, míg a Watts-filmet a zenekartársain és kortársain keresztül mesélik el. Rajtuk kívül Rod Stewart, Tina Turner, Steven Tyler, Chrissie Hynde, Slash is közreműködött a filmekben, amelyeket a BBC Two sugároz majd.

A Rolling Stones idén nyáron európai turnéra készül, hozzánk sajnos nem jönnek, de Bécsbe igen. Watts 2021 augusztusában bekövetkezett halála után a dobos székében most Steve Jordan ül. A zenekar emellett Jordannal kívánja befejezni a 2005-ös A Bigger Bang utáni első, új anyagot tartalmazó albumukat, erről 2020 áprilisában megjelent már egy kislemez, a Living in a Ghost Town.

 

Rolling Stones, My Life as a Rolling Stone, dokumentumfilm, Steve Jordan

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek