A BBC négy egyórás filmmel ünnepli a Rolling Stones 60. évfordulóját

2022/04/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A My Life as a Rolling Stone című sorozatban minden tagról, köztük a néhai Charlie Wattsról is egy-egy hatvan perces filmet mutatnak majd be – írja a The Guardian.

A brit Királyi Posta 12 bélyeget bocsájtott ki az évfordulóra, ez az egyik.
2022. június 17-n jelenik meg az Álomgyár Kiadó gondozásában a The Rolling Stones - A rock 'n' roll királyai című kiadvány. Glenn Crouche zenei szakíró – egyben a Stones egykori termékmenedzsere – munkáját nagyszerű eredeti fényképek és egy páratlan magángyűjtemény kizárólag ehhez a könyvhöz lefényképezett ritkaságai teszik igazán különlegessé.

A BBC bejelentette, hogy a Rolling Stones 60. évfordulója alkalmából nyári programsorozatot indít, amelynek keretében a zenekar minden egyes tagjáról új dokumentumfilm készül. A My Life as a Rolling Stone egy órát tölt majd Mick Jaggerrel, Keith Richards-szal, Ronnie Wooddal – és a néhai Charlie Watts-szal is. A BBC szerint a filmek eddig soha nem látott felvételeket és exkluzív történeteket szőnek egybe Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood sztorizgatásával, míg a Watts-filmet a zenekartársain és kortársain keresztül mesélik el. Rajtuk kívül Rod Stewart, Tina Turner, Steven Tyler, Chrissie Hynde, Slash is közreműködött a filmekben, amelyeket a BBC Two sugároz majd.

A Rolling Stones idén nyáron európai turnéra készül, hozzánk sajnos nem jönnek, de Bécsbe igen. Watts 2021 augusztusában bekövetkezett halála után a dobos székében most Steve Jordan ül. A zenekar emellett Jordannal kívánja befejezni a 2005-ös A Bigger Bang utáni első, új anyagot tartalmazó albumukat, erről 2020 áprilisában megjelent már egy kislemez, a Living in a Ghost Town.

 

Rolling Stones, My Life as a Rolling Stone, dokumentumfilm, Steve Jordan

 

 

Szólj hozzá!


Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a Turbinában O’Sullivan

Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a...

Az ír származású Ian O’Sullivan komoly belső harc után az orvosi pályát hagyta maga mögött a zenélésért, 2020-ban szólóprodukciójával is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Március 18-án Mark Clarke volt a Barba Negra külföldi vendége. Az este két részből állt: az első felében a Cream-et muzsikáló Celebrations Day, a másodikban a Uriah Heep tribute-zenekar, a Heep Freedom muzsikál.

Meg kellett tanulniuk Fletch nélkül élni – jön az új lemez, indul a Depeche Mode turné

Új albumuk, a "Memento Mori" megjelenése előtt az NME Berlinben és Londonban is találkozott az ikonokkal, hogy beszélgessenek arról, miként találták meg újra az élet, a zene és egymás szeretetét a zenekari társ, Andy Fletcher elvesztése után. (A teljes interjú linkje a cikk végén.)
Új koncertek