Menopauza 1170x180

A Beethoven-Projekt: hallássérültek számára varázsolják átélhetővé a muzsikát

2020/01/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Hangrezgéseket közvetítő eszközökkel és különleges kontakt hangszórókkal segít a hallássérülteknek is átélhetővé tenni Beethoven zenéjét az Óbudai Danubia Zenekar a Budapest Music Centerben.

A Beethoven-Projekt: hallássérültek számára varázsolják átélhetővé a muzsikát

Februártól májusig a zenekar bizonyos koncertjein minden fizikális eszközt bevetnek majd, hogy valamiképp át tudják adni a zene élményét a hallássérülteknek – közölte a zenekar az MTI-vel.

"Akinek az a legjobb megoldás, akár be is ülhet a zenészek közé, szó szerint a hangszerek érintőleges közelségébe" – biztatja Hámori Máté, a Danubia karmestere a részt vevőket, s aki a Budapest Music Centerben tartott koncerteken Beethoven zenéjének titkairól beszél majd – a hallássérült nézőket jeltolmács segíti a megértésben.

A hallókészülék-viselő résztvevők kipróbálhatják, hogyan hangzik a zene, a világ legerősebb és leginnovatívabb hallássegítő technológiájának segítségével. (Ezt az igényt külön kell jelezni e-mailben: beethoven@odz.hu.)

Az előadások ingyenesek - de előzetes regisztrációhoz kötöttek!

ALPHA ÉS OMEGA
2020. február 7. 10:00
Karmester és házigazda: Hámori Máté

FEL-/MEG-/KI- SZABADULÁS
2020. március 27. 10:00
Karmester és házigazda: Hámori Máté

SZÉTSZAKÍTOTT SZABÁLYOK
2020. május 15. 10:00
Közreműködik: Tószegi Bernát – klarinét, Tekula Endre – kürt, Szilágyi Kristóf – fagott, Major Tamás – hegedű, Halmay Veronika – brácsa, Kurucz Krisztián – cselló, Mohácsi Norbert – bőgő, Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Karmester és házigazda: Hámori Máté

Az ÓDZ ezzel a vállalkozással teszi emlékezetessé Beethoven születésének 250. évfordulóját.

 

Óbudai Danubia Zenekar, hallássérültek, Budapest Music Center, Beethoven

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek