A Chicago musical tánckarába castingol Alföldi

2018/03/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Táncos castingot hirdet az Átrium a készülő Chicago című zenés előadásához. Az előadás rendezője Alföldi Róbert, a koreográfus Vári Bertalan.

Fotó: Pinterest

A Chicago című musicalt 1975. június 3-án mutatták be, a New York-i 46. Utcai Színházban. A darab inspirálója a húszas évek egyik nagy sikerű vígjátéka volt. John Kander és Fred Ebb musicaltörténeti művet írt, érdekes módon minden méltató a rendező-koreográfus és a szövegkönyvet is társszerzőként jegyző, Bob Fosse munkáját helyezi az első helyre.

A darabot New Yorkban két évig, 898 alkalommal játszották, ezt követte egy hasonló időtartamú turné.

1997-ben Londonban – tíz évvel Bob Fosse halála után – óriási sikerrel mutatták be a darab két évtizeddel korábbi előadásának pontos reprodukcióját. A rendező egykori sztárja, munkatársa Ann Reinking a mozdulat szinten részletezett, rögzített koncepció alapján dolgozhatott.

 

A darab filmváltozatát 2002-ben mutatták be Rob Marshall rendezésében. A film főszereplői: Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger és Richard Gere.

A darabot magyarországon először a Fővárosi Operettszínházban mutatták be 1980-ban, Seregi László rendezésében, Galambos Erzsi (Roxie Hart), Felföldi Anikó (Velma Kelly) és Harsányi Frigyes (Billy Flynn) főszereplésével.

A  mostani produkció olyan 18 és 35 év közötti férfi és női táncosok jelentkezését várja, akik készsége nem csupán a mozgást illetően magas színvonalú, de színpadi beszédkészséggel, jó énekhanggal és színpadi szerepjátszási gyakorlattal is rendelkeznek.

A musical az április 15. és június 23. közötti próbaidőszak után a tervek szerint folyamatosan repertoáron lesz, a nyári időszakban blokkokban, a kőszínházi szezonban egyeztetés szerinti időpontokban.

Fényképes szakmai önéletrajzzal jelentkezni lehet a casting@atrium.hu címen.

A castingra április 8-án kerül sor, 10 és 14 óra között. A pontos helyszínről és kezdési időpontjáról a jelentkezés elfogadása esetén válaszban küld üzenetet a produkció.
Forrás: Színház.org, Wikipédia

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek