A Guano Apes 11 év után újra Budapesten

2022/04/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Guano Apes a 90-es években gyakorlatilag megkerülhetetlen volt, a német csapat Magyarországon is többször megfordult, egy ideje azonban hiányolniuk kellett őket a budapesti rajongóknak. Most azonban a zenekar mindent bepótol...

A Guano Apes 11 év után újra Budapesten

Szinte nincs olyan rockdiszkó, ahol szombatonként ne üvöltene a hangszórókból a Lords of the Boards – és persze vele együtt a közönség.

Már az első, 1997-es lemezükön egyből sikerült olyan, mára klasszikusnak számító dalokat szállítaniuk, mint az Open Your Eyes és a fenti Lords of the Boards, miközben a Proud Like a God több milliós eladott példányszámmál minden idők legsikeresebb debütáló albumává vált. A lemez több, mint egy évig tartotta magát a slágerlistákon, a zenekar pedig 18 hónapos európai és amerikai turnéra indult, megismertetve a világgal a Guano Apes nevet.

A 90-es években gyakorlatilag megkerülhetetlennek számítottak crossover rock zenéjükkel és Sandra Nasic jellegzetes énekével, szinte nem volt olyan stadion vagy klub, amit ne töltöttek volna meg. Itthon a Szigeten és a Petőfi Csarnokban láthatták őket a rajongók. A sikerek ellenére azonban 2005-ben a zenekar úgy döntött szüneteltetik a közös zenélést, mindenki inkább szólóban kereste az útját. A nagy visszatérésre végül 2009-ben a Nova Rockon került sor, ahol bebizonyították, hogy még bőven van szufla a csapatban, 2011-ben pedig Bel Air címen új korongot is megjelentettek.

A lemezt Budapesten is bemutatták, azonban azóta elkerülte a fővárost a közel 25 éves zenekar turnéútvonala. Most azonban a Guano Apes két év Covid-szülte kényszerszünet után visszatér a rajongóikhoz, és egy európai turnéval ünneplik meg szabadságukat.

Budapesten december 2-án, az Akvárium NagyHallban csapnak a húrok közé.

 

Guano Apes, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Az énekesnő, aki kétszer is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

Az énekesnő, aki kétszer is megnyerte az Eurovíziós...

Nem tudjuk, hogy a címnek van-e jelentősége, ugyanis évek óta távol maradunk az Eurovíziótól, s lassan felnő egy generáció, akiknek fogalmuk sem...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon.

Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri koncerthelyszínén

Ha nyár – sőt, ha május és jó idő –, akkor jórészt ingyenes programokat kínál a Szabadtéri színpad a Zene Házában, egészen szeptember közepéig.
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...