A Hajógyári-szigethez úsztatnák az A38-at

2021/04/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A Telex egy kiszivárgott levélből úgy értesült, hogy Orbán Viktor elfogadta Demeter Szilárd ötéves könnyűzenei tervét, amely hatalmas változást hoz a Petőfi TV és Rádió, az A38 klub, a magyar könnyűzene – és a főváros életében is.

A Hajógyári-szigethez úsztatnák az A38-at

Demeter Szilárd egy nemrég megjelent írásában jelentette be, hogy "világraszóló popkulturális és társművészeti központot” akar létrehozni az óbudai térségben.

A Hajó felúsztatása a középtávú terv része, és azért pont a Hajógyári-szigetig, mert Demeter  – a Kassák Múzeumnak, a Vasarely Múzeumnak, az Óbudai Múzeumnak és a Kobuci kertnek is helyet adó óbudai Zichy-kastély mellett – "megkapta" a sziget Vizoviczki-birodalomként is elhíresült, évek óta kihasználatlanul álló részét. A tervek szerint kialakítanak itt majd egy 3000 fős rendezvényhelyszínt, kiállítótermet (Rockmúzeum) továbbá próbatermeket, közösségi tereket és társművészeti helyeket.

Mindemellett számos változás áll be a honi könnyűzenei életben, ezekről a cikk részletesen szól, vázlatosan:

  • lesz egy ún. Petőfi Könnyűzenei Központ Horváth László, a Fonó vezetője irányításával,
  • a Petőfi TV után a rádió is – a jelenleg még a Petőfi hídnál (Petőfi...éééérted...) horgonyzó – A38 hajóra költözik,
  • a rádió főszerkesztője Béli Ádám színész-műsorvezető lesz, aki a MOME-n "Az élő könnyűzenében rejlő kulturális és gazdasági lehetőségek egy saját vállalkozás tükrében" címmel írta meg diplomamunkáját.
  • a Petőfi Rádió 2022. január 1-ig teljesen megújul tartalmában,
  • a Hangfoglaló új vezetője Dénes Adél (aki nem mellesleg Demeter Szilárd zenekarának menedzsere).

 

 

 

 

 

Demeter Szilárd, Petőfi Irodalmi Ügynökség, A38, Petőfi rádió, Hajógyári sziget, Hangfoglaló, NKA

 

 

Szólj hozzá!


Kultikus helyen forgott a Péterfy Bori & Love Band koncertfilmje

Kultikus helyen forgott a Péterfy Bori & Love Band...

Hogy hol? Ha a kép alapján még nincs meg, segítünk: az 1930-as években épült, üvegtetejű terme világhírű art deco műemlék. Számos amerikai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

80 koncerten játszotta a dalait, most ki is adják Prince albumát

Nyáron megjelenik Prince 2010-ben felvett, de eddig ki nem adott Welcome 2 America című albuma – jelentették be Prince hagyatékának gondozói és a Legacy Recordings lemezkiadó.

Ha idén is Fishing nélkül telik el a nyár, az a fesztivál végét is jelentheti

Ezt a gondolatot a szervezők fogalmazták meg legújabb posztjukban, ami – egy merőben új lehetőséget is felkínálva – arra keresi a választ, hogy mit gondolnak a fesztiválozók a terveikről.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek