A hangját adta Mick Jagger – de nem énekel

2021/02/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Idén ünnepli a londoni Royal Albert Hall alapításának 150. évfordulóját. A március 29-i születésnapi gálán számos híresség, köztük Eric Clapton, Patti Smith és Matthew Bourne is fellép.

A Stones a Royal Albert Hallban 1966. szeptember 23-án (Fotó: ROAH)

Az eseménysorozatot a partinás műintézmény egy kisfilmmel indította el kedden – Mick Jagger narrációjával. Jagger, aki az 1960-as években négy alkalommal is színpadra lépett a The Rolling Stones-szal a Royal Albert Hallban, a képek kommentálása helyett W.H. Auden (1907-1973) angol-amerikai költő For Friends Only című versét olvassa/mondja el a 90 másodperces videóban, ami a tombolós koncerfelvételek és a mostani üresség összevágásával együtt drámaian ünnepélyes hangulatot teremt.

"Empty and silent most of the year,
This room awaits from you
What you alone, as visitor, can bring,
A weekend of personal life."

(via origo)

 

Bazi nagy szülinapi koncert lesz Londonban

Royal Albert Hall, születésnap, Mick Jagger

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek