A rendőrség megszüntette a nyomozást a Rammstein frontembere ellen

2023/08/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A németországi ügyészek megszüntették a nyomozást Till Lindemann ellen, miután szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádakat emeltek ellene – értesült a BBC.

A rendőrség megszüntette a nyomozást a Rammstein frontembere ellen

Annak idején megírtuk, hogy a Lindemann verseit kezelő kiadó azonnal megszakította a kapcsolatot a frontemberrel és lekerültek a német boltok polcairól a zenekar parfümjei is, feltehetően ezek lassan visszakerülnek a helyükre. Lindemann 100 vers című 2020-as kötete júniusban jelent meg magyarul a Cser Kiadónál. "Költészetében a természet, a test, a magány, az erőszak, a szerelem, a gonoszság, az állatok, a fájdalom, a szépség, a nyelv, a halál és a szex témái kerülnek terítékre, sokszor a romantika óta hagyományos német költői eszközök felhasználásával” – írják az ismertetőben.

A nyomozás júniusban indult, miután több nő is jelentkezett, és azt állította, hogy elkábították és szexuális tevékenységre beszervezték őket. Lindemann mindvégig tagadta a vádakat, mint ahogy ügyvédei is "kivétel nélkül valótlannak" nevezték azokat.

Selby Lynn, egy 24 éves észak-írországi rajongó az év elején azt mondta a BBC-nek, hogy szerinte az italába belecsempésztek valamit, és azt is állította, hogy Lindemann szexuális ajánlatot tett neki egy backstage partin a litvániai Vilniusban.

"Szeretném még egyszer tisztázni. Till NEM ért hozzám. Elfogadta, hogy nem akartam szexelni vele. Soha nem állítottam, hogy megerőszakolt" – tette közzé a a közösségi médiában.

Állításai más nőket is arra ösztönöztek, hogy a közösségi médiában Lindemann ellen szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádakkaljelentkezzenek. Néhányan azt mondták, hogy úgy tűnt, előre kiválasztották őket Lindemann számára, és elmesélték, hogy a műsor előtt és után is meghívták őket a partikra.

Júniusban a berlini ügyészség közölte, hogy büntetőfeljelentések alapján eljárást indítottak Lindemann ellen, most azonban bizonyítékok hiányában megszüntették a nyomozást. Múlt héten az énekes jogi csapata közölte, hogy "azonnal jogi lépéseket tesznek válaszul minden vádra ".

A botrány miatt a zenekar berlini székházát megrongálták: ablakokat törtek be és graffitiket fújtak a falakra ("Nem jár színpad a tetteseknek"). Egy petíció, amely azt követelte, hogy a Rammstein ne játsszon a júliusra tervezett turnéidőpontokon, több mint 75.000 aláírást gyűjtött össze, de a koncerteket – ahogy azt mi is megtapasztaltuk –  zökkenő nélkül megtartották.

Till Lindemann jelenleg 13 országban turnézik és 24 közelgő koncertje van. Hozzánk legközelebb Pozsonyban lép fel november 24-én, de Litvániába is visszatér majd...

 A BBC cikke itt.

Rammstein, Till Lindemann, botrány

 

 

Szólj hozzá!


Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a Parno Graszt is velük tart majd, de lesznek meglepetésvendégek is.

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)
Új koncertek