Mamma Mia!

A Rolling Stones egy ukrán kórussal – és a közönséggel – adta elő egyik híres számát Bécsben

2022/07/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Dzsvioncsok fiúkórus és a Vognyik lánykórus az Oroszországgal dúló háború ellenére Kijevből utazott el Bécsig, hogy elénekelje a Stones 1969-es klasszikusát – írja a RollingStone magazin.

A Rolling Stones egy ukrán kórussal  – és a közönséggel – adta elő egyik híres számát Bécsben

A Rolling Stones tagjaihoz egy ukrán kórust is csatlakozott a "You Can't Always Get What You Want" című szám előadásakor a péntek esti koncertjük végén, a bécsi Ernst Happel Stadionban, hogy a zenekar is kifejezze szolidaritását a háború sújtotta országgal.

Dzsvioncsok fiúkórus és a Vognyik leánykórus az Oroszországgal folyó háború ellenére Kijevből utazott el, hogy elénekeljék az 1969-es Stones-klasszikust.

"Hosszú utat tettek meg, hogy ma este itt lehessenek. Egészen idáig vezettek" – mondta Mick Jagger a közönségnek. (Tizenöt órás út.)

"Ez egy különleges este mindkét kórus számára és olyan lehetőség, ami egyszer adatik meg az életben, nem szabad kihagyni. Annyira örülök, hogy eljutottunk ide, Bécsbe, mindannyiunk számára emlékezetes este volt" – nyilatkozta Ruben Tolmacsov kórusvezető.

A Stones általában a szettjük elején szokta játszani a dalt, de ezen a koncerten az első ráadásra tartogatták, mielőtt az "I Can't Get No Satisfaction" című standarddal zárták volna a koncertet. Az est további fénypontjai közé tartozott a "Wild Horses", Bob Dylan "Like a Rolling Stone" című dalának feldolgozása, valamint az 1966-os klasszikus "Out of Time", amelyet a turné előtt még soha nem játszottak koncerten.

A turné július 19-én folytatódik a franciaországi Lyonban, a Groupama Stadionban, és augusztus 3-án a berlini Waldbühne-ben ér véget. Egyelőre nem tudni, hogy az elkövetkező hónapokban és években tervezik-e, hogy a 60. évfordulójukat más helyekre is elviszik-e.

Azok a rajongók, akik nem tudnak eljutni a koncertekre, a hamarosan megjelenő négyrészes Epix-dokumentumfilm, a My Life as a Rolling Stone megtekintésével még mindig megünnepelhetik a jeles évfordulót. Minden egyes epizód az együttes egy-egy tagjával foglalkozik majd, és vadonatúj interjúkat tartalmaz Mick Jaggerrel, Keith Richards-szal és Ron Wooddal, minderről itt írtunk részletesen.

A RollingStone cikke.

Fotó innen.

 

Rolling Stones, Bécs, ukrán kórus

 

 

Szólj hozzá!


Koncertek a Mikulásgyárban

Koncertek a Mikulásgyárban

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Happy 2023 a Lóvasúton

A gazdasági megszorító intézkedések miatt a Chameleon Jazz Band MOMkult színpadára tervezett hagyományos újévi örömkoncertje 2023. január 5-én, csütörtökön este 7 órakor a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont Peronján lesz.

A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy kétéves turné keretében mutatja be országhatáron belül és a határon túl a 2020-ban megjelent lemezt, amelynek végén 2022. december 28-án a Budapesti Kongresszusi Központba érkezik a produkció.
Új koncertek