A Rolling Stones egy ukrán kórussal – és a közönséggel – adta elő egyik híres számát Bécsben

2022/07/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Dzsvioncsok fiúkórus és a Vognyik lánykórus az Oroszországgal dúló háború ellenére Kijevből utazott el Bécsig, hogy elénekelje a Stones 1969-es klasszikusát – írja a RollingStone magazin.

A Rolling Stones egy ukrán kórussal  – és a közönséggel – adta elő egyik híres számát Bécsben

A Rolling Stones tagjaihoz egy ukrán kórust is csatlakozott a "You Can't Always Get What You Want" című szám előadásakor a péntek esti koncertjük végén, a bécsi Ernst Happel Stadionban, hogy a zenekar is kifejezze szolidaritását a háború sújtotta országgal.

Dzsvioncsok fiúkórus és a Vognyik leánykórus az Oroszországgal folyó háború ellenére Kijevből utazott el, hogy elénekeljék az 1969-es Stones-klasszikust.

"Hosszú utat tettek meg, hogy ma este itt lehessenek. Egészen idáig vezettek" – mondta Mick Jagger a közönségnek. (Tizenöt órás út.)

"Ez egy különleges este mindkét kórus számára és olyan lehetőség, ami egyszer adatik meg az életben, nem szabad kihagyni. Annyira örülök, hogy eljutottunk ide, Bécsbe, mindannyiunk számára emlékezetes este volt" – nyilatkozta Ruben Tolmacsov kórusvezető.

A Stones általában a szettjük elején szokta játszani a dalt, de ezen a koncerten az első ráadásra tartogatták, mielőtt az "I Can't Get No Satisfaction" című standarddal zárták volna a koncertet. Az est további fénypontjai közé tartozott a "Wild Horses", Bob Dylan "Like a Rolling Stone" című dalának feldolgozása, valamint az 1966-os klasszikus "Out of Time", amelyet a turné előtt még soha nem játszottak koncerten.

A turné július 19-én folytatódik a franciaországi Lyonban, a Groupama Stadionban, és augusztus 3-án a berlini Waldbühne-ben ér véget. Egyelőre nem tudni, hogy az elkövetkező hónapokban és években tervezik-e, hogy a 60. évfordulójukat más helyekre is elviszik-e.

Azok a rajongók, akik nem tudnak eljutni a koncertekre, a hamarosan megjelenő négyrészes Epix-dokumentumfilm, a My Life as a Rolling Stone megtekintésével még mindig megünnepelhetik a jeles évfordulót. Minden egyes epizód az együttes egy-egy tagjával foglalkozik majd, és vadonatúj interjúkat tartalmaz Mick Jaggerrel, Keith Richards-szal és Ron Wooddal, minderről itt írtunk részletesen.

A RollingStone cikke.

Fotó innen.

 

Rolling Stones, Bécs, ukrán kórus

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek