A Stranger Things ontja magából a zenészeket

2020/03/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Kicsit túlzó a cím, de ahogy nézzük, tényleg az van, hogy a sorozat meghozta az ismertséget és a megfelelő anyagiakat ahhoz, hogy zenei álmaikat is megvalósíthassák a nagy sikerrel futott széria szereplői.

 A Stranger Things ontja magából a zenészeket

Arról augusztusban számoltunk be, hogy Maya Hawke (Robin) két dalt is megjelentetett. Hawke írta a dalszöveget, míg a zenét a Grammy-díjas zenész, Jesse Harris szerezte. 

Most a Teen Vogue (is) számolt be arról, hogy Finn Wolfhard (Mike Wheeler) és új együttese, a The Aubreys március 13-án, pénteken adta ki első EP-jét, a Soda & Pie nevű három dalos gyűjteményt. A tiniknek szóló portál rövid és cuki indie rocknak titulálta, ami tökéletes hangulatzene az autózáshoz (majd, egyszer) vagy a lejátszási lista kiegészítéséhez.

Nézzük:

 

A zenekar dobosa, Malcolm Craig – bevált zenésztárnak számít, hiszen az előző zenekarukban, a 2019-ben feloszlott Calpurnia-ban már játszottak együtt.

A Calpurnia kiadott egy EP-t, ám a zenei és a színészi hivatás közötti harcban a zene vesztett. "Eljutottam arra a pontra, hogy nem tett boldoggá" – nyilatkozta Finn. „A zenei tevékenységemnek életem szórakoztató részének kell lennie. Nincs értelme csinálni, ha nem az."

Nem tudjuk, hogy mi változott azóta, hiszen továbbra is forgat, modellkedik – talán megtanulta jobban beosztani az idejét. A zenétől a zenekar szélnek eresztése után sem váltak meg: együtt jammelgettek, aztán nekifutottak még egyszer, és megalapították az Aubreys-t.

"A zenekart eredetileg Audreys-nek hívták, a macskámat hívták így gyerekkoromban" - magyarázta Finn. (Az nem lehetett túl rég :) ). „De van már egy Audreys nevű együttes, így a „ d ”-et cseréltük a„ b ”-re, – azt gondoljuk, remekül hangzik."

S hogy visszatérjünk az előbbi felvetésre, Finn szerint a The Aubreys esetében a dolgok másképp alakulnak majd, mint a Calpurnia esetében: nincsenek lépéskényszerben. (Azt nem árulta el, a másik zenekarral miért voltak...).

"Ez csak szórakoztató zenélgetés. Sokkal eredetibb dolog..."

 

Stranger Things, Maya Hawke, Finn Wolfhard, The Aubreys, Soda & Pie

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek