A Sum 41 és a Simple Plan közös turnéval tér vissza Budapestre!

2022/07/07  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

A két kanadai együttes a kétezres években vált híressé, amikor csúcson volt a pop-punk, de sikerük és népszerűségük azóta is töretlen, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy folyamatosan turnéznak, és nem kevés sold out koncertet adnak a mai napig.

Fotó: Sum 41

20 éve szinte mindent a pop-punk uralt, filmekben, reklámokban, zenecsatornákon is abszolút dominált a műfaj. Leghíresebb képviselői közül most két, Magyarországon (is) igen kedvelt zenekar teszi tiszteletét ismételten Budapesten!

A Sum 41 hatszor járt már Magyarországon (fesztiválok, Budapest Park), a Simple Plan pedig háromszor (szintén fesztiválokon és a Budapest Parkban). Bár a fesztiválos koncerteken elképesztő méretű tömegek tudnak összegyűlni egy-egy koncertre, egy arénás buli egészen más hangulatú, így izgatottan várjuk, milyen lesz a légkör ősszel a Budapest Arénás közös nagykoncerten.

Az “All Killer No Filler” című album 21. évfordulóját ünneplő Sum 41 honlapjukon azt írta:

“Már nagyon régóta ismerjük a srácokat a Simple Plan-ből, de még nem turnéztunk közösen…. egészen mostanáig! Bemutatjuk Nektek a Blame Canada turnét!”.

Az amerikai turné augusztusban ér véget, utána ősszel pedig már indul is az európai szakasz, melynek részeként október 2-án Budapestre érkeznek, és a New Beat és a Live Nation szervezésében óriási koncertet adnak nekünk!

A két együttes jelenleg is közösen turnézik Kanadában.

“Nagyon jól éreztük maguknak a Simple Plannel az amerikai turnén és alig várjuk, hogy a bulit átvigyük Európába” – üzeni Deryck Whibley énekes. “Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Does This Look All Killer No Filler turnén veletek ünnepelhetjük néhány kedvenc albumunk évfordulóját, valamint más slágereket és kedvenceket”.

A Simple Plan már önmagában is sok rajongóhoz ért el karrierjük elején, dalai számos filmben és sorozatban voltak hallhatók a rádióállomásokon kívül is, például felcsendült a Smalville-ben, a The Hills sorozatban, a Nem férek a bőrödbe című Lindsay Lohan és Jamie Lee Curtis főszereplésével készült testcserés vígjátékban, és a New York-i bújócska című Olsen-ikrek filmben is, ahol a zenekar saját magát alakítva tolt el egy mini koncertet a belvárosban egy klipforgatás keretein belül. Csak néhány példa arra, hogy az, hogy ilyen sikeres filmekben is hallhattuk őket, valószínű csak még jobban hozzásegítette a SP-t a széles körben való ismerettség megszerzéséhez.

A kommentek között olvashatjuk is:

“Ez a film az oka, hogy elkezdtem szeretni a Simple Plant. Ennek már 11 éve, akkor még csak 10 voltam!”

“Ez a film mutatta be nekem a Simple Plan-t, amikor még csak gyerek voltam. A mai napig ők a kedvenc együttesem”.

Fotó: Ashley Osborne

Persze a Sum 41-t is hallhattuk több helyen, ki ne emlékezne A Pletykafészek -Gossip Girl ikonikus limuzinos jelenetére, ahol a With Me szólt, de szerepelt daluk az Amerikai Pitében és a Hajrá Csajokban is. A csapat az elmúlt 24 év alatt 15 millió lemezt adott el világszerte, többször szerepelt a Billboard listán, jelölték őket Grammy-díjra, bezsebelték a Kerrang! Awardot, 2 Juno-díjat és 7 jelölést, de a lényeg ennyi idő után sem változott: egy kompromisszummentes és őszinte rock zenekar, akiknek eszük ágában sincs lassítani.

Természetesen nem (csak) a filmeknek köszönhető a mainstream ismerettség, a rádióban/zenecsatornákon akkoriban szinte biztos, hogy naponta hallhattunk 1-1 SP dalt, pl. a Perfect, a Welcome to my life vagy Your love is a lie című slágereket, a Sum 41-tól pedig talán amibe mindenki belefutott, az az In To Deep és a Fatlip.

Ezeken a slágereken kívül majdnem biztosra mondható, hogy az újabb dalok közül is felcsendülnek majd szép számmal, hiszen a Simple Plan idén május 6-án adta ki legújabb albumát The Antidote címmel, amelyen közreműködött Deryck Whibley, a Sum 41 énekese is.

Ezen kívül a nyolcadik Sum 41 album munkálatai is megkezdődtek. A banda nemrég a Rolling Stone magazinnak adott interjút, ahol már a készülő nyolcadik albumukról mesélt Deryck. A dupla lemezes Heaven and Hell saját bevallása szerint a zenekar eddigi legambíciózusabb vállalása, amelynek egyik oldala – Heaven – visszavisz a formáció pop-punk gyökereihez, míg a másik fele – Hell – szigorúan metál lesz. Reméljük, a koncerten ebből is kapunk egy kis ízelítőt!

 

 

Sum 41, Simple Plan, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek