A szerelmi bánat miatt került fiókba 45 évre a lemez

2020/06/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Neil Young 45 évvel a felvételek elkészülte után megjelentette eddig kiadatlan albumát, a Homegrownt.

A szerelmi bánat miatt került fiókba 45 évre a lemez

A Crosby, Stills, Nash & Young formáció mellett 1968 óta szólóban is dolgozó előadó hatodik saját stúdiólemezét készítette 1974-75 telén. A Homegrown című album el is készült, de barátja, a The Bandben játszó Rick Danko javaslatára Young inkább a már két éve fiókban lévő anyagát, a Tonight's the Night-ot jelentette meg – a Homegrown szalagjai pedig a szekrénybe kerültek, mert Danko szerint az anyag túl letargikusra sikerült. Neil Young ugyanis a felvételek készítése előtt nem sokkal szakított akkori szerelmével, Carrie Snodgresszel, és ez rányomta a bélyegét a zenéjére.

Ne gondoljunk futó szerelemre, bár a kapcsolat csak öt évig (1970-75) tartott.

Carrie Snodgress színésznő volt, Golden Globe-díjat is nyert és Oscar-díjra is jelölték. De miután megszületett Neil Younggal közös gyermekük, aki súlyos betegséggel jött a világra, nem színészkedett közel nyolc évig,  kisfiának szentelte életét. Mikor a zenésszel szakítottak, visszatért a filmiparba. 2004-ben halt meg. Neil Youngnak utána még két házassága volt, jelenleg Daryl Hannah a felesége, akivel 2018-ban házasodtak össze.

Hogy visszatérjünk az albumra: Young összefüggő egészként ugyan elvetette a lemezt, dalait azért elő-elővette: öt (köztük a koncerteken is gyakran elhangzó címadó Homegrown) rákerült stúdiólemezekre (az American Stars 'N Barstól a Ragged Glory-ig), négy elvétve elhangzott Young fellépésein, három viszont (Florida, We Don't Smoke It Anymore, Vacancy) egészen 2020-ig talonban maradt.75 éves zenész új lemezét Magyarországon a Magneoton forgalmazza. Az anyag vinyl változata június 19-én kerül az üzletekbe.

 

 

 

Neil Young, Homegrown, Carrie Snodgress

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek