A vasárnapi Grammy-gálán tisztelegnek Taylor Hawkins emléke előtt is

2022/04/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Az eredetileg január 31-re tervezett ceremóniát Amerikai Lemezakadémia a koronavírus-járvány miatt halasztotta április 3-ra.

Fotó: grammy.com

A Variety.com cikke szerint a 12-szeres Grammy-díjas Lady Gaga – öt jelölést kapott – is a gála fellépői között lesz. A legtöbb jelölést, 11-et Jon Batiste kapta, őt követi Doja Cat, H.E.R. és a Szigetre érkező Justin Bieber 8-8 jelöléssel.

A teljes lista itt.

A 64. Grammy-díjátadó gálán szerepel majd Olivia Rodrigo, BTS, Billie Eilish, Silk Sonic, Brandi Carlile, Lil Nas X és Jack Harlow, Jon Batiste, John Legend, Carrie Underwood, H.E.R., Nas és Chris Stapleton is.
   
A CBS tévécsatornán közvetített díjátadó házigazdája Trevor Noah lesz. A deadline.com szerint a díjátadók között színpadra lép Joni Mitchell, Questlove, Megan Thee Stallion, Lenny Kravitz, Dua Lipa, Ludacris, Billy Porter, Bonnie Raitt, Keith Urban, Kelsea Ballerini, Avril Lavigne, Jared Leto, Michaela Jaé Rodriguez és Anthony Mackie is.

A gálán a közelmúltban elhunyt Stephen Sondheimre emlékeznek, és tisztelegnek a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins emléke előtt is, aki 50 éves korában a múlt héten hunyt el az együttes dél-amerikai turnéján, s aki pályafutása során 26 jelölésből 11-et elismerést kapott.

 

Grammy-gála, Lady Gaga, Jon Batiste, Justin Bieber, Taylor Hawkins

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek