ABBAtar 2022 – Így ünnepli meg az 50 éves évfordulót a legendás négyes

2020/09/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A hetvenes évek ikonikus zenekarának tagjai – Agnetha Fältskog (70), Björn Ulvaeus (75), Benny Andersson (73) és Anni-Frid Lyngstad (74) – egy londoni stúdióba vonultak, hogy együtt dolgozzanak a 2022-ben esedékes ABBAtar elnevezésű hologramturnéjukon. A „fellépésekkel” a zenekar megalapításának 50. évfordulójáról fognak a tervek szerint megemlékezni, de jövőre 5 vadonatúj dallal is előrukkolnak – írja a Magyar Szó.

ABBAtar 2022 – Így ünnepli meg az 50 éves évfordulót a legendás négyes

A hologram-turné hírét 2017-ben írtuk meg először, és akkor is már egy éve rágódtak a dolgon. Akkor az volt az elhatározás, hogy a hologramokat a csapat tagjainak hetvenes évekbeli másáról fogják mintázni, amiket egy élőben zenélő csapat elé vetítenek, az énekhangjukat pedig a 1977-es ausztrál turné hangsávjáról választják majd le. 2019-ben indult volna a vetítés, de valami miatt késlekedtek, és akkor becsapott a 2020-villám....  Most már bizonyára kibírják azt a két évet.

Illusztráció: graphicnews.com

A stúdiózás egyébként nem csak a hologram-koncert előkészítéséről szól.

"Nem várt következménye lett annak a döntésnek, hogy összehozunk egy ABBA avatár turnét. Mind a négyen úgy éreztük, hogy 35 év után jó mulatság lesz újra összefogni és stúdióba vonulni" – fogalmaztak egy 2018-as közleményükben, amelyben bejelentették, hogy rövidesen új dalokkal állnak elő. Mi kettőről tudtunk, a Magyar Szó már ötről értesült – valljuk be, ha már összeálltak, kettőnél hülyeség lenne megállni...

Egyelőre azonban egy sem látott napvilágot, mert tudjuk, 2020 nem a nagy megjelenések éve.

Ami meg a hologram-turnét illeti, nincs akkora félnivalójuk, min az Amy Winehouse, Whitney Houston vagy a Tupac Shakur  hologramturné szervezőinek: a rajongók közül elég sokan kiakadtak azon, hogy az általuk imádott sztárokkal haláluk után is pénzt akarnak keresni a jogtulajdonosok. Az ABBA estében szerencsére ez nem áll meg: mindnyájan élnek és közösen döntöttek úgy, hogy menjen a buli, így feltehetően siker koronázza majd a vállalkozást, mert azt határozottan kijelentették, hogy ők maguk soha nem fognak színpadra állni, mert az idő bizony eljárt felettük...

A zenéjük felett azonban soha! :)

 

 

 

 

 

ABBA, Abbatar, hologram-koncert, évforduló

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest