Amikor egy aréna azt üvölti: R E P T É R – Korda 85

2024/01/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Öveket becsatolni, Kordáék az Arénában landolnak 2024. május 11-én! A "Fiatalság & Bolondság Születésnapi Koncertshow" elnevezésű produkcióval Korda György 85. születésnapját fogja várhatóan több mint tízezer ember megünnepelni. A szervező tájékoztatása szerint a héten megnyitották a második emeletet is a jegyértékestés előtt.

Amikor egy komplett aréna azt üvölti: R E P T É R – Korda 85

2023 tavaszán a Budapest Parkban is teltházas koncertet hoztak össze, ott is több mint tízezer rajongóval buliztak együtt. De énekeltek ők már több ember előtt is... nem is egyszer. 

Korda György és Balázs Klári a hazai zenetörténelem ikonikus házaspárja, generációkon átívelő rajongótáborral rendelkeznek, a mai napig korukat meghazudtoló módon aktívak a zenei életben – az összes fontos fesztivál és koncerthelyszín nagyszínpadán bizonyítottak már. Korda György 65 éve, Balázs Klári 45 éve énekel – és 45 éve ismerkedtek meg. Több mint négy évtizedes közös színpadi jelenléttel büszkélkedhetnek.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere és dallamtapadása, a "Reptér" újjászületése hihetetlenül népszerűvé tette a fiatal korosztály körében is Korda György klasszikus felvételét. A Budapest Airport 2021-ben újraforgatta a videóklipet, ami a YouTube-on 10 millió megtekintésnél jár. Emellett számtalan sláger fűződik a nevükhöz, köztük a "Mamma Maria", a "Lady N" vagy épp a "Gyöngéden ölelj át".

Ezt az elképesztő teljesítményt és a kortalan dalok fantasztikus sikerét volt hivatott elismerni a szakma, amikor a Mahasz Korda Györgynek és Balázs Klárinak adta át idén a Fonogram-életműdíjat a már emlegetett Parkos koncert előtt.

De úgy érzik, van még valami, aminek meg kellene történnie ahhoz, hogy azt érezzék: megcsináltak mindent, amit csak lehetett...

"Már folynak a megbeszélések azzal kapcsolatban, hogy milyen koreográfiák lesznek, a kivetítőkön mit lát majd a közönség, illetve arról is, hogy melyik dalok csendüljenek fel. Van miből választani, Korda György 66 éve van a pályán, ezalatt az idő alatt több, mint 500 dalt énekelt, amiből legalább 100 láger. Brutális számok ezek, Magyarországon nincs is még egy előadó, aki ilyen statisztikával rendelkezik. Sőt olyan sincs, aki 85 évesen nagykoncertet ad..." – írta a Bors, és ezt nem érdemes átfogalmazni, pontos.

Van már a beszállókártyád? :)

Korda György, Balázs Klári, reptér, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek