Amikor egy aréna azt üvölti: R E P T É R – Korda 85

2024/01/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Öveket becsatolni, Kordáék az Arénában landolnak 2024. május 11-én! A "Fiatalság & Bolondság Születésnapi Koncertshow" elnevezésű produkcióval Korda György 85. születésnapját fogja várhatóan több mint tízezer ember megünnepelni. A szervező tájékoztatása szerint a héten megnyitották a második emeletet is a jegyértékestés előtt.

Amikor egy komplett aréna azt üvölti: R E P T É R – Korda 85

2023 tavaszán a Budapest Parkban is teltházas koncertet hoztak össze, ott is több mint tízezer rajongóval buliztak együtt. De énekeltek ők már több ember előtt is... nem is egyszer. 

Korda György és Balázs Klári a hazai zenetörténelem ikonikus házaspárja, generációkon átívelő rajongótáborral rendelkeznek, a mai napig korukat meghazudtoló módon aktívak a zenei életben – az összes fontos fesztivál és koncerthelyszín nagyszínpadán bizonyítottak már. Korda György 65 éve, Balázs Klári 45 éve énekel – és 45 éve ismerkedtek meg. Több mint négy évtizedes közös színpadi jelenléttel büszkélkedhetnek.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere és dallamtapadása, a "Reptér" újjászületése hihetetlenül népszerűvé tette a fiatal korosztály körében is Korda György klasszikus felvételét. A Budapest Airport 2021-ben újraforgatta a videóklipet, ami a YouTube-on 10 millió megtekintésnél jár. Emellett számtalan sláger fűződik a nevükhöz, köztük a "Mamma Maria", a "Lady N" vagy épp a "Gyöngéden ölelj át".

Ezt az elképesztő teljesítményt és a kortalan dalok fantasztikus sikerét volt hivatott elismerni a szakma, amikor a Mahasz Korda Györgynek és Balázs Klárinak adta át idén a Fonogram-életműdíjat a már emlegetett Parkos koncert előtt.

De úgy érzik, van még valami, aminek meg kellene történnie ahhoz, hogy azt érezzék: megcsináltak mindent, amit csak lehetett...

"Már folynak a megbeszélések azzal kapcsolatban, hogy milyen koreográfiák lesznek, a kivetítőkön mit lát majd a közönség, illetve arról is, hogy melyik dalok csendüljenek fel. Van miből választani, Korda György 66 éve van a pályán, ezalatt az idő alatt több, mint 500 dalt énekelt, amiből legalább 100 láger. Brutális számok ezek, Magyarországon nincs is még egy előadó, aki ilyen statisztikával rendelkezik. Sőt olyan sincs, aki 85 évesen nagykoncertet ad..." – írta a Bors, és ezt nem érdemes átfogalmazni, pontos.

Van már a beszállókártyád? :)

Korda György, Balázs Klári, reptér, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek