Andrea Bocelli duplázik az MVM Dome-ban

2024/02/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az eredeti tervek szerint az olasz tenor 2024. november 24-én, egyetlen estén lépett volna fel fel az MVM Dome-ban. A jegyek azonban olyan gyorsan elfogytak, hogy Andrea Bocelli még egy napot Budapesten tölt, és másnap, 24-én is ad egy koncertet.

Andrea Bocelli duplázik az MVM Dome-ban

Az olasz tenort kettős tehetséggel áldotta meg a sors. Egyedi hangszíne bármely hang közül felismerhető, teljes és erőteljes, a belcantótól egészen a verismóig terjed, a lírai repertoártól a populáris balladákig. Az élet egy másfajta képességre is rávezette, amikor elvesztette látását. Szívével kezdett el látni a szeme helyett, ezért is tudja olyan tökéletesen érezni, láttatni és átadni dalainak mondanivalóját.

Karrierje példátlan sikertörténet, amely a ’94-es Sanremo-i Dalfesztivál megnyerésével kezdődött. A világszerte elismert művész nemcsak megszámlálhatatlan szakmai díjat tudhat magáénak, hanem a közönség szeretetét és elismerését is. A közel harminc éve tartó pályafutása során elénekelte a legnagyobb opera szerepeket, fellépett a világ összes nagy koncerttermében, operaházában, miközben meghódította a popzenei csúcsokat is. Megkapta a hallhatatlanoknak járó csillagot a Hollywood Walk of Fame-n, hatszor jelölték Grammy-díjra és Latin Grammy-díjra, énekelt többek között az USA négy elnöke, három pápa és az angol király család előtt is.

A mai napig a legnagyobb slágere a Con te partiro, melynek angol verziója, Sarah Brightmannel közös duettje a Time to say goodbye. A dal a megjelenésekor minden lemezeladási rekordot megdöntött, a fél világon hónapokig vezette a slágerlistákat és amellyel elindult a “Bocelli-jelenség”.

A folyamatos koncertezések, előadások mellett szinte minden évben új albummal is jelentkezik. Olyan kiváló énekesekkel dolgozott együtt, mint Ed Sheeran, Dua Lipa, Celine Dion, Tony Bennett, Ariana Grande, Jennifer Lopez és Nicole Scherzinger. Az elmúlt évben Matteo fiával a „Fall On Me” című számban duettezett, Virginia kislányával pedig Leonard Cohen “Hallelujah” című daláténekelte el közösen. 

A világhírű olasz énekes annak idején különleges húsvéti koncertet adott a koronavírus-járvány miatt az üres milánói dómból, amelyet online milliók néztek élőben. Megjelent a "Believe" című albuma, amelyen szerepel például egy duett Cecilia Bartoli operaénekesnővel, egy kiadatlan dal az olasz zeneszerzőtől, Ennio Morricone-tól és a Fatima című film záródala.

2021-ben fellépett a Dubai Expo megnyitó ünnepségén, a labdarugó-Európa-bajnokság nyitómérkőzésén Rómában, de a New York-i Filharmonikusok kíséretében a Central Parkban is. 2021 májusában egy új kihívás elé állította magát: az énekes több mint 350 kilométert tett meg lóháton egy zarándoklat keretében, amely a római Szent Péter-bazilikától (Ferenc pápa áldásával) indult szülővárosába, a toszkánai Lajaticóba. Az utazásról egy tévés dokumentumfilm is készült, „The Journey – Andrea Bocelli” címmel, melyet 2023 tavaszán mutattak be.

Andrea Bocelli pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli 2024-ben. Jubileumi turnéja keretében 2024. november 23-án és 24-én Budapesten, az MVM Dome-ban ad koncertet.





.

 

Andrea Bocelli, MVM DOme

Kapcsolódó esemény

 

 

Szólj hozzá!


Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Vajon befelé nyílik az Akváium Lokál ajtaja?

Az Akvárium Lokálban mutatja be új lemezét a Minimyst. A közönség a most megjelent új dal kivételével már hallhatta a Befelé nyílik dalait, melyek mindegyikét eljátsszák május negyedikén. A koncerten a Summer Freeze lesz a vendégük.

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja – koncertekkel

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III. kerületi majális, az Óbuda Napja. Gyerekkoncertek, világzene, könnyűzenei produkciók szerepelnek az étlapon a képzeletbeli jó túrós csusza mellett, amiért annak idején érdemes volt Óbudára...
Új koncertek