Átadták a Szenes Iván Művészeti díjakat

2021/09/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A 11. alkalommal megrendezett Szenes Iván emlékkoncerten hagyományosan átadták az M.Páll Zoltán szobrász által tervezett Szenes Iván Művészeti díjat, amelyet idén Kökény Attila, Csonka András és Körmendi Péter vehetett át. A koncerten minden évben átadásra kerülnek a Szenes Iván Művészeti díjak, melyet idén Kökény Attila, Csonka András és Körmendi Péter zeneszerző kapott.

 Átadták a Szenes Iván Művészeti díjakat

Szeptember 5-én még a csillagok is fényesebben ragyogtak, amikor Szenes Iván emlékére 10 ezer ember együtt dúdolta slágereit, akik már a koncert előtt órákkal hamarabb gyülekeztek a dalköltő nevével fémjelzett téren. Egyik dalában pontosan így hangzott: „Akkor is fénylenek majd a csillagok, ha más lesz itt nem én…!” A dalköltő generációkon átívelő legismertebb dalait új köntösben adták elő a hazai művészvilág elismert sztárjai. A nagyszabású koncertet Bodrogi Gyula és Szenes Andrea vezette dalról dalra.

A legendás dalszerző több mint kétezer dalából a legnagyobb slágerek szólaltak meg, Gergely Robi előadásában a ’Mondd miért szeretsz te mást?’ vagy a ’Rézmozsár’, Kökény Attila és Zalatnay Cini párosában a ’Hosszú forró nyár’ című dal hangzott el, Kocsis Tibitől pedig a ’Próbálj meg lazítani!’, ’Mindenkinek van egy álma’ és a ’Találkozás a régi szerelemmel’ slágert hallhatta a lelkes közönség. Opitz Barbi édesanyjának énekelte az ’Úgy szeretném meghálálni’ című dalt, Nyári KárolyAz utolsó tánc’, Bo ViktorVuk’ dalával varázsolta el a közönséget.

Kökény Attila Szenes Iván dalain nőtt fel, hiszen a családjában mindenki muzsikus és mindannyian rajonganak a zenéért.

"Én imádom Szenes Iván szerzeményeit. Olyan családban nőttem fel, ahol vagy anyám énekelt a konyhában, vagy apám dudorászott, vagy a testvéreim gyakoroltak és mindig felcsendült egy Szenes-dal. Úgy érzem, hogy engem nagyon szeret a Jó Isten, hiszen jókor voltam jó helyen. Büszke vagyok rá, hogy itt lehetek és megérdemlem Szenes Iván kitüntetését és általa részese lehetek Szenes Iván történetének. Akinek van szíve, nem tud elmenni egy Szenes Iván-sláger mellett..." – mondta a díj átvételekor meghatódva Kökény Attila.

A Szenes Iván téren egyébként bármi megtörténhet, hiszen hamarosan még Szenes-múzeum is nyílik ott, ahol a huszadik század legtermékenyebb hazai slágergyárosának otthona is áll.

 

 

 

Szenes Iván, emlékkoncert, Szenes Iván Művészeti díj, Kökény Attila

 

 

Szólj hozzá!


Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott Grammy-gála is

Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott...

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nagy nyilvános események vagy csúsznak, vagy törlik őket, esetleg közönség nélkül rendezik meg: a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Michael Jackson rajongott érte, Kurt Cobain zseninek tartotta, Daniel Radcliffe megformálja: film készül Weird Al Yankovicról

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású életrajzi produkciója lesz, és csak a Roku...

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
Új koncertek