Autóbalesetben elhunyt egy fiatal kolozsvári rockzenész

2021/01/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Tragikus hirtelenséggel, autóbalesetben életét vesztette a mindössze 29 éves Nagy László Levente informatikus és basszusgitáros, a kolozsvári Knock Out zenekar tagja, közölte Facebook-oldalán az együttes.

Autóbalesetben elhunyt egy fiatal kolozsvári rockzenész

Nagy László Levente korábban a StromBridge ritmusgitárosa volt, majd Miklós Györgyöt váltva lett a Knock Out basszusgitárosa 2014-ben. Játéka a zenekar legutóbbi, Az élet egy ring című lemezén hallható.

Nyugodjék békében!

A Knock Out rock-zenekart 1993-ban alapította Kolozsváron a Compact C.-ből kivált Lénárd „Yogi” József és Varga Sándor. 2016-ban jelent meg Az élet egy ring című legutóbbi albumuk, 25 éves évfordulójukat 2018-ban a Kolozsvári Magyar Napok nagyszínpadán ünnepelték, ugyanebben az évben Göteborgban, majd egy évvel később Londonban is felléptek. Eddig hét albumuk jelent meg. (via Maszol.ro)

 A társuk emlékére a zenekar egy emlékvideót tett közzé.

S  még egy gyászhír:

Az MTI tette közzé, hogy ehunyt Sylvain Sylvain, a New York Dolls gitárosa. Az ikonikus punkzenész szerdán rákban halt meg, a hírt felesége közölte a Facebookon. A New York Dolls első, 1973-es debütáló albuma megjelenésekor kevés figyelmet keltett, a Rolling Stone magazin azonban minden idők 500 legjobb albuma közé sorolta, a zenekar pedig a nyomdokain kialakuló punkgeneráció éllovasává vált. A New York Dolls 1977 után befejezte a közös zenélést, Sylvain ezt követően újabb zenekart hozott létre, a Criminalst Bobby Blain, Michael Page és Tony Machine közreműködésével, emellett szólókarrierjén is dolgozott. A New York Dolls 2004-ben újra összeállt, három újabb lemezt adtak ki, 2011-ben ismét feloszlottak.

 

 

 

Nagy László Levente, Kolozsvár, gyász, Knock Out

 

 

Szólj hozzá!


Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év...

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.

Aki a legtöbb rockert felismeri, ajándékot kap

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a Remorse újabb videóklipje, a Jelbeszéd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek