Szécsi Pál 80

Az AC/DC körbeturnézza Európát – hozzánk sajnos nem jönnek

2024/02/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Power Up! Az AC/DC ma bejelentett egy 21 koncertből és 18 helyszínből álló turnét – és egy új basszusgitárost.

Az AC/DC körbeturnézza Európát – hozzánk sajnos nem jönnek

"Nagy örömmel jelentjük be végre a 'POWER UP' európai turnét. Angus, Brian, Stevie és Matt mellett Chris Chaney is csatlakozik, hogy továbbvigye a fáklyát Cliff helyett. A turné során Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Ausztriában, Svájcban, Angliában, Szlovákiában, Belgiumban, Franciaországban és Írországban fogunk koncerteket adni ezen a nyáron. Alig várjuk, hogy mindannyian ott legyetek"olvasható a zenekar hivatalos oldalán.

A zenekar X (aka Twitter) posztjai is alátámasztják a bejelentés, melyek szerint Phil Rudd dobos és Cliff Williams basszusgitáros nem fog fellépni ezeken a koncerteken. Angus Young szólógitáros, Brian Johnson énekes és Stevie Young ritmusgitáros mellett Matt Laug dobos és Chris Chaney, a Jane's Addiction egykori basszusgitárosa kapcsolódik majd be a zenekar koncertjeibe.

Rudd az ismert problémái miatt kihagyta az AC/DC 2015-16-os Rock or Bust turnéját. A 2020-as Power Up album felvételére visszatért, de az együttes azóta adott egyetlen koncertjén, a 2023 októberében a kaliforniai Indioban megrendezett Power Trip fesztiválon Laug helyettesítette. Williams pedig "nyugdíjba vonult".

A 21 koncertből álló turné kétszer kerül a közelünkbe, június 23-án és 26-án Bécsben lépnek fel, július 21-én pedig Pozsonyban teszik tiszteletüket. A koncertekre a jegyek teljes körű értékesítése február 16-án 10:00-kor kezdődik, az említett közeli helyszínekre az eventim.hu weboldalon lehet majd belépőt váltani.

Az elsöprő erejű formáció 1973-ban alakult Ausztráliában, mint a hard rock műfaj egyik megteremtője. 1991-ben a "rock élő klasszikusai" Budapesten a Népstadionban is felléptek a Monster Of Rock világturné keretében.

Érdekesség 2009-ből: noha 26 óra alatt elfogyott mind a 15 ezer belépő,

milliós bukás volt a budapesti AC/DC-koncert

AC/DC, Bécs, Pozsony

 

 

Szólj hozzá!


Óriási partifolyam a tóparton: Balaton Sound 2024

Óriási partifolyam a tóparton: Balaton Sound 2024

Az eddig ismert nemzetközi zenei felhozatalból után most abból kapunk ízelítőt, hogy a hazai partybrand-ek közül kik érkeznek majd Zamárdiba.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Telekom Electronic Beats Szelektor: utánpótlást kerestetik!

Immáron harmadszor hirdetik meg a Telekom Electronic Beats Szelektor pályázatát, amely a hazai zenei utánpótlást keresi.

Török Ádám miniszobra még mindig nincs meg, de a Mini-film lassan elkészül

A miniszobor egyelőre sajnos nincs meg, amíg megkerül vagy elkészül a replika, itt lesz a Mini-doku, amelyet Kisfaludy András filmrendező, Török Ádám barátja készít egy koncert apropóján a zenekar életútjáról is.
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest