Az Omega története véget ért

2021/12/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Trunkos András, az Omega menedzsere a Borsnak nyilatkozott. Kimondta azt, amire sokan gondolni sem akartak Kóbor János halála után.

Fotó: Omega/FB

Amikor meghalt Benkő László és Mihályi Tamás, kérdés volt, hogy képesek lesznek az Omega tagjai valaha színpadra állni.

"Laci nélkül már semmi nem lesz ugyanaz sem nekünk, sem a rajongóknak, az pedig a jövő zenéje, hogy így érdemes-e egyáltalán” – nyilatkozta akkor Kóbor János.

Idén tavasszal azonban elkezdődtek a koncertszervezések, sőt, a hírek szerint 2022 tavaszára egy németországi turnéra is leszerződtek.

A visszatérés lehetőségének örömét azonban Kóbor János hirtelen jött és végzetesnek bizonyult betegsége pokoli szomorúságba taszította – írta a lap.

"Kóbort nem lehet helyettesíteni, elképzelhetetlen, hogy ez a zenekar hova léphetne tovább. (...) Valójában elképzelésünk sincs, hogy mi legyen. Annyi bizonyos, hogy Kóbor János halálával véget ért az Omega története is. Omega néven többé nem lép zenekar színpadra" – fogalmazta meg a súlyos gondolatokat a menedzser, aki nem vetette el annak a lehetőségét, hogy egyszer, valamilyen formában még színpadra lépnek a zenészek.

Trunkos Andrástól azt is megtudta a bulvárlap,  hogy Kóbor Jánostól szűk családi körben vesznek búcsút. A hamvait a Balatonba szórják  – a végakaratának megfelelően. A tervek szerint a világ egyik legnagyobb rockzenészétől a budapesti Bazilikában búcsúzhatnak majd el a tisztelői egy gyászmise keretében 2021. december 17-én 19 órakor. Az együttes hivatalos oldalán felmerült  a kérés, hogy tegyék lehetővé a szentmise online vagy televíziós közvetítését és rögzítsék az eseményt. Erre még nem érkezett válasz.

In memoriam Mecky címmel emlékoldal nyílt a Facebookon.

 

 

Kóbor János, Omega, gyász

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek