Az Omega története véget ért

2021/12/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Trunkos András, az Omega menedzsere a Borsnak nyilatkozott. Kimondta azt, amire sokan gondolni sem akartak Kóbor János halála után.

Fotó: Omega/FB

Amikor meghalt Benkő László és Mihályi Tamás, kérdés volt, hogy képesek lesznek az Omega tagjai valaha színpadra állni.

"Laci nélkül már semmi nem lesz ugyanaz sem nekünk, sem a rajongóknak, az pedig a jövő zenéje, hogy így érdemes-e egyáltalán” – nyilatkozta akkor Kóbor János.

Idén tavasszal azonban elkezdődtek a koncertszervezések, sőt, a hírek szerint 2022 tavaszára egy németországi turnéra is leszerződtek.

A visszatérés lehetőségének örömét azonban Kóbor János hirtelen jött és végzetesnek bizonyult betegsége pokoli szomorúságba taszította – írta a lap.

"Kóbort nem lehet helyettesíteni, elképzelhetetlen, hogy ez a zenekar hova léphetne tovább. (...) Valójában elképzelésünk sincs, hogy mi legyen. Annyi bizonyos, hogy Kóbor János halálával véget ért az Omega története is. Omega néven többé nem lép zenekar színpadra" – fogalmazta meg a súlyos gondolatokat a menedzser, aki nem vetette el annak a lehetőségét, hogy egyszer, valamilyen formában még színpadra lépnek a zenészek.

Trunkos Andrástól azt is megtudta a bulvárlap,  hogy Kóbor Jánostól szűk családi körben vesznek búcsút. A hamvait a Balatonba szórják  – a végakaratának megfelelően. A tervek szerint a világ egyik legnagyobb rockzenészétől a budapesti Bazilikában búcsúzhatnak majd el a tisztelői egy gyászmise keretében 2021. december 17-én 19 órakor. Az együttes hivatalos oldalán felmerült  a kérés, hogy tegyék lehetővé a szentmise online vagy televíziós közvetítését és rögzítsék az eseményt. Erre még nem érkezett válasz.

In memoriam Mecky címmel emlékoldal nyílt a Facebookon.

 

 

Kóbor János, Omega, gyász

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek