Az oviban is mikrofon volt a jele – Budapestre érkezik a 18 éves brit csodagyerek

2021/10/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Alfie Templeman az MTV Music Week keretében először érkezik Budapestre, november 9-én, a Dürer Kertbe.

Az oviban is mikrofon volt a jele – Budapestre érkezik a 18 éves brit csodagyerek

10 hangszeren játszik, mert minden hangot ő szeretne kitalálni, nyolcévesen már egy játékmikrofon és laptop segítségével rögzítette első demóját. Alfie Templeman útját többmilliós streaming lejátszások és telt házas koncertek sora jelzi.

A mindössze 18 éves csodagyerek már négy EP-t tudhat magáénak, és olyan enciklopédikus zenetörténeti ismeretekkel rendelkezik, amelyeket néhány veterán művész is megirigyelne. "Hálószobaproducernek" nevezik, és ez igaz is – minden dalát otthon, a Bedfordshire-i Carlton nevű kis faluban készített. "Elég unalmas"– mondja Templeman vidáman.

"Szép helyen élek, mindenki barátságos és támogató, szóval szerencsés vagyok. De nem sok mindent lehet csinálni, szóval ez az egyik oka annak, hogy belevágtam a dalszerzésbe."

De míg sok fiatal művész előre elkészített mintákból készít számokat, Templeman inkább kézbe veszi azon 10 hangszer egyikét, amelyen magától tanult meg játszani. 

Minden az apukájával kezdődött, aki zenével töltötte meg a házat, miközben a kis Alfie lelkesen dobolt mindenen, ami a kezébe került. Nyolcévesen már a nővére játékmikrofonját és egy régi laptopot használva felvette első demóját. Mindeközben az iskolában azonban különcnek érezte magát, hiszen míg az összes fiú focizott, ő inkább csellóórákra járt. Ezt követte a dobolás, az apja gitárján való játszás, a billentyűs hangszerek, a mandolin, a basszusgitár, a szitár, a szájharmonika, majd a szintetizátorok… 

„Az egyik ok, amiért mindezt megtanultam, az volt, hogy mindent magam játszhassak és producerkedhessek. Teljes kontrollt kellett gyakorolnom az első EP-m felett. Csak látni akartam, hogy össze tudok-e rakni mindent úgy, hogy jól szóljon" – magyarázza.

Ez határozottan sikerült neki és első, 2018-ban kiadott Like An Animal című EP-je már egyenesen Kevin Parker és Mac De Marco tehetségét idézi. A lemezt a Chess Club Records adta ki. A fiatal Templeman azonban dalszövegeiben sem próbálja titkolni korát, dalai a vizsgadrukkról, a mindent elsöprő szerelemről vagy éppen a kivülállóság érzéséről szólnak. 

 

A Like An Animal-t két EP, a Sunday Morning Cereal és a Don’t Go Wasting Time követték, tavaly pedig az eddigi legjobb felvételének tartott Happiness in Liquid Formmal nőtt a diszkográfiája, amely már a több milliós lejátszásnál jár és sokat dicsérte az NME és a The Guardian is.

Csakúgy, mint a májusban megjelent Forever Isn’t Long Enough mini albumot is. Alfie Templeman nevét még bizonyára sokat fogjuk hallani, a fiatal tehetség Angliában sorra teltházas koncerteket ad, most pedig itt a lehetőség, hogy mi is élőben meghallgassuk fülbemászó dalait november 9-én, a Dürer Kertben. Előtte BÖBE játszik.

 

Az MTV Music Weekről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

 

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei



 

 

Alfie Templeman, Dürer Kert

 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek