Menopauza 1170x180

Bárzongorista-versenyre várják a jelentkezőket

2024/03/20  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Országos bárzongorista-versenyt rendeznek a Cziffra György Vándorkiállításhoz kapcsolódva, a zongoraművész emlékére.

Forrás: A családi archívumból

A pesti éjszakák legendás kávézói, lokáljai és mulatói egykor olyan kimagasló előadóművészeket léptettek fel, mint Cziffra György, Seress Rezső, Horváth Jenő vagy Vécsey Ernő. Az ő művészetük előtt tiszteleg a háromfordulós verseny, abban a reményben, hogy a hagyomány feléleszthető, és ez a különleges művészet, valamint előadói műfaj élénkebb figyelmet kap.

A versenyre 18 és 60 év közötti bárzongoristák jelentkezhetnek, a döntőnek a budapesti Gerbeaud Cukrászda ad otthont június 11-én.

A zsűri a versenyzőktől a legkülönfélébb műfajokból vár műsorszámokat: az operetten át a sanzonig a magyar nóta, a dzsessz, a filmzene és a popzene is helyet kaphat a jelentkezők repertoárjában - magyar és külföldi zeneszerzőktől egyaránt.

A zsűri tagja lesz Balázs János zongoraművész, Batta András zenetörténész, Dráfi Kálmán zongoraművész, Sárik Péter dzsesszzongorista, Pintér Katalin, a Gerbeaud Cukrászda igazgatója, valamint Fűzy Gábor, a bárzongoristák doyenje. Ők választják ki azt a tíz művészt, aki továbbjut a második fordulóba, majd azt az öt muzsikust, aki bekerül a döntőbe.

Az előválogatóra szabadon választott repertoárból öt-nyolc perces videóval lehet jelentkezni a barzongorista@cziffrafesztival.hu címen április 12-ig. A verseny első helyezettje egymillió, a második hétszázezer, a harmadik félmillió forintot nyer, a döntőbe jutott, de nem díjazott versenyzők egyenként százezer forintos jutalomban részesülnek. A győztesek értékes koncertmeghívásokkal is gazdagodnak.

A középdöntőbe jutott tíz versenyző listáját május 1-jén teszik közzé, a középdöntő június 10-én, a döntő és a díjátadó ünnepség június 11-én lesz.

Részvételi feltételek és jelentkezés itt.

bárzongorista-verseny, Cziffra György

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek