Body Count's in the Park – Ice-T ismét elhozza legendás zenekarát Budapestre

2024/01/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Hat éve jártak Magyarországon, akkor is a Budapest Parkbban adtak koncertet. Azóta kiadták és Grammy-díjat is kapott a Carnivore című lemezük, és már elkészültek nyolcadik korongjuk felvételivel is, így könnyen lehet, hogy arról is hallhatunk dalokat a június 14-i koncertjükön.

 Body Count's in the Park – Ice-T ismét elhozza legendás zenekarát Budapestre

A Body Count igazi legenda – rappel fűtött heavy metal számaikban egyszerre fedezhető fel a fém nehézsége és a rapperek attitűdje. A zenekart Ice-T és a gitáros Ernie C alapította még 1990-ben, szövegeik főleg valóságos témákon alapulnak, Ice-T elmondása szerint ugyanis a heavy metálban gyakran megjelenő horror tematikával ellentétben ő a valóságot, a banda leszámolásokat és az utcai harcokat sokkal ijesztőbbnek tartja. Első lemezük megjelenésekor így definiálta zenéjüket: „rock album, rap mentalitással.” Ennek megfelelően gyakran foglalkoznak dalaikban társadalmi és politikai témákkal, de a humor sem áll tőlük messze, amely gyakran a túltolt erőszak formájában jelenik meg.

A Body Count az elmúlt 33 év alatt hét nagylemezt jelentett meg, legutóbb 2020-ban a Carnivore-ral jelentkeztek, amelyről a Bum Rush című dalukkal Grammy-díjat is nyertek a Legjobb Metal Performance kategóriában.

A zenekar hamarosan azonban ismét stúdióba vonult, hogy felvegyék legújabb, Merciless című albumukat. Noha, Ice-T saját csatornáin már beszámolt róla, hogy az anyag keverés alatt van, a megjelenési dátumról egyelőre nincs hír, de bőven van még rá esély, hogy június 14-én a klasszikusok és a Carnivore darabjai mellett már ebből is kapunk egy adaggal.

Az elővétel a Live Nation-tagoknak január 31-én, 10 órakor indul, a teljeskörű jegyértékesítés pedig február 2., 10 órától lesz elérhető a Live Nation és a Budapest Park weboldalán.

 

Body Count, Ice-T, Budapest PArk

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek