BTS a csúcson: a koreai srácok rajongói hősiesen küzdöttek

2019/10/06  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

A BTS 2018-as dala a megjelenés után egy évvel robbant be a rajongói összefogásnak köszönhetően.

A koreai srácok rajongói hősiesen küzdöttek

A BTS, más néven Bangtan Boys héttagú dél-koreai fiúegyüttes, akik a No More Dream című dalukkal debütáltak 2013. június 12-én.

Az együttesnek óriási rajongóbázisa van szerte a világban, nekik köszönhető, hogy a 2018-as daluk, a Magic Shop most a 3. helyre jött fel a World Digital Song Sales Chart-on. A BTS A.R.M.Y. (ez a hivatalos neve a rajongói közösségnek) megmutatta, mennyire tud összefogni egy komolyabb cél érdekében, hiszen a több mint 16 hónappal ezelőtt megjelent dalt ők tornázták fel a toplista dobogójára.

Az A.R.M.Y. ugyanis egy online kampányt indított #MagicShopIsOpen hashtaggel, hogy felpörgesse a dal hallgatottságát. Az egyik legnagyobb közönségkedvenc szám a dél-koreai fiúegyüttes Love Yourself: Tear című 2018-as lemezére került fel, amelyen a (talán) leghíresebb daluk is megtalálható (Fake Love).

A hashtagnek (és a végtelen posztolásnak) köszönhetően a dal a szeptember 28-i héten a 3. helyen szerepelt az eladások alapján. A következő héten még 1000 eladást generált, így a Nielsen Music értesülései szerint összességében 18.000 eladással büszkélkedhet a Magic Shop. Előző héten a 6. helyen szerepelt, összesen pedig 5 hetet töltött a listán.

A Magic Shop-ot sosem adták ki kislemezként, de a koncerteken a "So, show me /I'll show you" dalszöveg közönségénekeltetős részét egyszerűen imádják a rajongók, így hamar belopta magát a szívükbe ez a szám.

A dal felkerült a Love Yourself: Answer című válogatásalbumra is, ami 2018-ban a Billboard 200-as listájának első helyét szerezte meg.

És íme a dal, ami a rajongói összefogásnak köszönhetően ismét belépett a köztudatba:

 A cikk és a fotó forrása

 

BTS, rajongók, toplista, Magic Shop

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek